(video) Unde-s tinerii. Cristina Jitaru: „Îi doresc satului meu să nu-și piardă din entuziasm”

15609079_1470562416306237_582279071_o

După liceu, a decis că va merge pe calea jurnalismului, iar pentru studii a ales Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. S-a gândit apoi că, mai mult decât oriunde, de ea este nevoie acasă, la Drochia. Din anul 2009 și până în vara acestui an, Cristina a activat la ziarul Glia Drochiană, iar concomitent cu această activitate a început să organizeze evenimente cu și pentru tinerii din satul Țarigrad și orașul Drochia.

Târguri de hand made, seminare motivaționale cu tinerii, petreceri tematice, sau acte de caritate – toate acestea și încă multe alte tipuri de evenimente îi creează astăzi Cristinei, sfera de interes. Pe toate le organizează cu suportul tinerilor din comunitate.

Pasiunea pentru organizarea evenimentelor o combină cu activitatea de directoare a casei de cultură din satul Țarigrad, acolo unde micile idei creative nasc acțiuni mari. Ea îi dorește satului său bunătate, răbdare, sănătate și spune că va continua să muncească pentru a-i motiva și inspira pe tinerii din sat.

US_flag_48_stars.svgAcest articol este finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările și concluziile din articol aparțin autorului și nu reflectă neapărat cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente