(foto) FAFHackathon: Timp de 24 de ore, studenții IT-iști au creat un joc multiplayer

unnamed-2

Sâmbăta a fost dat startul FAFHackathon – o competiție organizată cu și pentru studenții Filierei Anglofone „Computer Science„ (FAF) a Facultăţii Calculatoare, Informatică şi Microelectronică. Studenții încă mai lucrează, iar noi așteptăm să aflăm care este proiectul câștigător.

Competiția a fost deschisă de către administraţia Universităţii Tehnice a Moldovei, în persoana rectorului Viorel Bostan şi șeful Direcţiei Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Dinu Țurcanu, care au ținut să-și acorde suportul pentru inițiativele studenților.

FAFHackathon este un eveniment destinat exclusiv studenților și absolvenților Filierei Anglofone a Universitații Tehnice a Moldovei. În cadrul evenimentului echipele participante compuse din 5-6 persoane au fost ghidate de către mentori – specialişti cu experienţă în domeniu.

Ei au avut la dispoziție 24 de ore să creeze un concept de joc multiplayer sau ce conține un bot și să-l implementeze în cod. Evenimentul este organizat cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC”, Tekwill. Alți parteneri ai evenimentului sunt Universitatea Tehnică a Moldovei și compania Sens Media – o companie ce furnizează soluţii în domeniul IT, personalul căreia este format integral din absolvenţi FAF.

Misiunea ce și-au pus-o drept scop organizatorii hackatonului este de a dezvolta şi încuraja schimbului de idei, spiritul antreprenorial şi a creativitatea studenților FAF.

Ceremonia de închidere va avea loc Duminică, 18 Decembrie, ora 11:00, în cadrul căreia juriul va desemna câştigătorii care vor fi recompensaţi cu premii.

unnamed unnamed-3 unnamed-1 img_5977

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente