Culinar.md

Colţunaşi de post, cu gem

INGREDIENTE:

Aluat: 100 ml apă, 120 g făină, esenţă de vanilie, sare, 1 linguriţă zahăr, gem (pentru umplutură).

Glazură: 50 g pesmet, 2 linguri ulei, linguri zahăr, scorţişoară.

MOD DE PREPARARE:

Glazură: Se prăjeşte pesmetul în uleiul încins, apoi se amestecă împreună cu scorţişoară şi zahărul.

Aluatul: După ce se amestecă făină cu apă, zahărul şi sarea, se frământă bine, iar aluatul rezultat se lasă să se odihnească 15 minute. Se întinde apoi până rezultă o foaie subţire şi se taie în formă dorită (pătrat sau triunghi). Se pune pe fiecare formă o linguriţă de gem, după care se împătureşte, iar marginea se va presă cu o furculiţa.

Se pune o oală cu apă pe foc, cu puţină sare. Când începe să fiarbă, se adaugă colţunaşii şi se fierb circa 15 minute, iar când vor fi gata aceştia se vor ridică la suprafaţă. Se scot cu o spatulă, se scrug de apă şi se dau prin glazură.

Poftă bună!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *