Actualitate

Cum să slăbeşti de sărbători, fără să te înfometezi

Între sarmale, cozonac şi salată boeuf este destul de greu să alegi şi multe persoane spun că intră la regim după sărbători.

În schimb, persoanele care sunt deja la dietă sunt nevoite să nu se atingă deloc de toate preparatele specifice sărbătorilor de iarnă.
Iată câteva sfaturi de la experţi pentru că talia ta să nu aibă de suferit.

1. Înainte de a mânca ceva, fă-ţi un plan. În momentul în care începi să îţi pui ceva pe farfurie, trebuie să decizi ce vrei să consumi. Alege preparatul favorit şi mănâncă-l în porţii mici. Nu umple farfuria şi nu îţi mai pune şi a două porţie.

Cum să slăbeşti de sărbători. Consumă mâncarea în porţii mici
2. Fii atent la porţii. Deşi îţi face cu ochiul salată boeuf, trebuie să ştii că are o mulţime de calorii. Porţiile mici te salvează de multe calorii. Nu îţi face griji că îţi va fi foame, poţi mânca o salată mai târziu.

3. Alege o farfurie mai mică. Altfel arată două măsline pe o farfurie mare faţă de una mică. Pune-ţi porţiile mici într-o farfurie micuţa. Un studiu publicat în 2016 arată că o farfurie mai mică îţi da iluzia că mănânci mai mult. Pune pe lângă ce mănânci o salată mare, fără ulei şi silueta ta nu va avea de suferit.

Citeşte şi: Dietă cu care slăbeşti un kilogram pe zi. Ce poţi mânca
4. Nu te duce la o petrecere fără să mănânci nimic. Nu vei face decât să mănânci mai mult decât ai nevoie. Consumă înainte de petrecere câteva nuci sau alune, ori nişte proteine. Acolo vei reuşi să faci nişte alegeri mai bune. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *