(foto, video) Peste 100 de persoane au aflat modele de succes din diverse domenii ale creativității

img_7603_0

Peste 130 de pasionați sau interesați de industriile creative au avut ocazia să descopere câteva modele de succes din diverse domenii ale creativității, în cadrul unui eveniment inedit organizat de Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în colaborare cu YOUBESC creative institute.

Peste 130 de pasionați sau interesați de industriile creative au avut ocazia să descopere câteva modele de succes din diverse domenii ale creativității, în cadrul unui eveniment inedit organizat de Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în colaborare cu YOUBESC creative institute.

 

 

Este vorba despre evenimentul cu genericul „Istorii de succes din domeniul industriilor creative”, desfășurat pe 14 decembrie, la Muzeul Național de Artă al Moldovei.

Scopul acestuia a fost prezentarea modelelor de succes din diverse sectoare ale industriilor creative, promovarea importanței acestor industrii, precum și evidențierea soluțiilor ce ar impulsiona creșterea economică în acest domeniu.

 

img_7349

 

Evenimentul a fost moderat de către Directorul general AGEPI, Octavian Apostol, care, în deschidere, a menționat că, în contextul, crizei economice și având în vedere lipsa resurselor naturale, industriile creative pot deveni motorul intelectual al economiei naționale.

În calitate de speakeri, au fost invitați Adriano Marian, fondator, director, dirijor Chişinău „Youth Orchestra”; Roman Rybaleov, fotograf; Dmitrii Voloșin, directorul companiei Simpals; Vitalie Eșanu, fondatorul Evisoft Moldova și primei televiziuni online privesc.eu; Alla Donțu, producător muzical și fondatoarea YOUBESC creative institute; Vasile Nedelciuc, directorul și fondatorul companiei Endava Moldova și Tudor Darie, antreprenor IT.

 

img_7622_0

 

Vorbitorii au povestit oamenilor despre cum au reușit să-și dezvolte afaceri de succes cu ajutorul creativității sau afaceri bazate pe procesul de creație, despre ce reprezintă creativitatea pentru businessul lor și care sunt recomandările pentru cei care intenționează să dezvolte o afacere în domeniul industriilor creative.

De asemenea, invitații au îndemnat participanții să fie perseverenți, să știe să facă față concurenței cu ajutorul creativității, să gândească altfel, să se inspire din experiența altora, să facă lucruri calitative și să aibă dorința de a ajunge departe.

 

img_7344

 

În urma vânzării biletelor la evenimentul „Istorii de succes din domeniul industriilor creative”, s-a colectat suma de 10,200 lei, bani care vor fi donați pentru susținerea unui tânăr talent și anume a Irinei Braguța, o fetiță de 12 ani, din satul Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni. Împreună cu mama și frațiorul ei în vârstă de 8 ani locuiesc într-o casă batrânească, rămasă de la bunei, fiind într-o stare deplorabilă.

Irinei îi place extrem de mult să cânte la pian, având și o voce minunată. Ea a demonstrat acest lucru chiar în deschiderea evenimentului interpretând două piese. Cu banii adunați, Irina își va putea continua studiile muzicale.

 

img_7384

img_7340

img_7390

img_7603_0

img_7318

img_7260

img_7234

img_7415

img_7584_0

img_7531_0

img_7437

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente