Victor Chironda: Posibil o să mergem la CEDO în cazul referendumului pentru demiterea lui Chirtoacă

chironda111
Foto: Victor Chironda

Recursul înaintat la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) de Grupul de inițiativă pentru organizarea Referendumului de revocare a Primarului Dorin Chirtoacă a fost respins.

„Deși cererea a fost depusă în septembrie, decizia a fost luată abia acum. Judecătorii de la CSJ s-au gândit 4 luni dacă să examineze sau nu dosarul nostru și au decis că totuși nu face.

Cam asta e situația. Vom discuta în cadrul Biroului Grupului de inițiativă și vom decide ce facem mai departe. E posibil să mergem la CEDO, ca să arătăm până la urmă că avem dreptate și că „justiția” din Moldova a luat cetățenilor un drept democratic fundamental.

Cu Chirtoacă situația oricum e clară. Nu mai are multe garduri de… vopsit. Se pare că nourii se adună asupra primăriei și degrabă va ploua cu dosare” spune Victor Chironda

„Însă noi trebuie să mergem până la capăt. Să avem un precedent, chiar dacă vom avea un răspuns peste câțiva ani. Ca să nu mai îndrăznească nici un judecător să își bată joc de drepturile elementare ale cetățenilor” mai adaugă Victor.

Reamintim că în iulie 2016, un grup de inițiativă a pornit un proiect pentru a organiza un referendum pentru demiterea primarului de Chișinău – Dorin Chirtoacă.

chirtoacarefcollage

„Mulți dintre noi au devenit civic activi datorită propriilor convingeri și viziuni. Iar pe alții i-a împins pe această cale nevoia și problemele cu care s-au confruntat. Unii vor să construiască un oraș mai bun, mai comod, mai frumos, iar alții pur și simplu vor să oprească construcția ilegală a unui bloc chiar sub ferestrele casei lor.

Suntem deprinși să vedem uși închise, fețe încruntate, proiecte refuzate. Deja ne-am deprins cu amenințările, altercațiile cu firme private de pază și cu așteptări de luni și ani de zile a răspunsurilor oficialilor municipali la petițiile noastre.

Dar credem că numai așa vom reuși să dezvoltăm o comunicate care ar putea edifica un oraș cu adevărat european. Numai prin comunicare, colaborare și ajutor reciproc vom putea învinge corupția, iresponsabilitatea și incompetența” spun creatorii platformei.” scrie în motivația pentru proiect al grupului de inițiativă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente