Actualitate

Proiect comun de susţinere a tinerilor defavorizaţi de pe ambele maluri ale Nistrului

„Vrem să pregătim o reţea din şase prestatori de servicii de integrare socio-profesională a tinerilor defavorizaţi, care vor lucra concomitent în stânga şi în dreapta Nistrului. Aceşti prestatori vor lucra foarte intens cu 275 de beneficiari, tineri din categorii social-vulnerabile, pentru a-i integra socio-profesional şi a face o schimbare în viaţă spre bine, de la vulnerabilitate la o viaţă decentă”, a spus Liliana Samcov.

Serviciul de integrare socio-profesională prezintă un complex de servicii şi activităţi care vine să sprijine tinerii dezavantajaţi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani în procesul de tranziţie la viaţa independentă. Serviciul pune accentul pe dezvoltarea abilităţilor sociale. „Grupul ţintă îl reprezintă tinerii orfani, tinerii lipsiţi de sprijin în familie, tinerii care şi-au ispăşit o pedeapsă în penitenciar”, a mai spus directorul „Demos”.

Jarek Domanski, manager de proiecte la Delegaţia UE în Republica Moldova, a spus că proiectul lansat de „Demos” este unul din cele şase implementate în cadrul programului amplu de consolidare a măsurilor de încredere. Începând cu anul 2009, Uniunea Europeană depune eforturi de consolidare a încrederii între cetăţenii de pe cele două maluri ale Nistrului, pentru a sparge stereotipurile şi a construi nişte punţi invizibile.

Proiectul „Iniţiative comune ale organizaţilor societăţii civile de pe ambele maluri ale Nistrului în vederea integrării socio-profesionale a tinerilor defavorizaţi din Republica Moldova” este implementat de Asociaţia Obştească „Demos” în parteneriat cu asociaţiile „Amici dei Bambini Moldova” şi „SERDTE” din Bender, suportul financiar al Uniunii Europene şi Caritas Viena.

Proiectul are o durată de 28 de luni (noiembrie 2016-februarie 2018) şi un buget de 738 de mii de euro. 590 de mii de euro este partea de grant oferită de Uniunea Europeană. Cealaltă parte a finanţării e acoperită de Caritas Viena. 

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *