Principală  —  Ştiri   —   (VIDEO/DOC) Proca despre Plahotniuc într-o…

(VIDEO/DOC) Proca despre Plahotniuc într-o scrisoare. Când și în ce condiții a fost scrisă?

Iată ce scrie Vitalie Proca despre Vlad Plahotniuc într-o scrisoare, semnată în detenție. ”Nu-l cunosc pe Vlad Plahotniuc. Declar că ceea ce se spune cu privire la atentatul săvârșit asupra lui Gherman Gorbunțov de la Londra, precum că eu l-aș fi săvârșit, nu este adevărat.”, scrie Proca.

Sursa Video: www.ZdG.md

Venera Gasparean, mama lui David Davitean, una din persoanele reținute în dosarul Gorbunțov, a prezentat acum două zile sms-urile pe care le-a primit de la Constantin Botnari, fostul deputat poreclit „borsetka”, cunoscut ca fiind unul din cei mai de încredere oameni ai lui Vladimir Plahotniuc. În acest schimb de sms-uri, Venera îi spune că fiul ei este nevinovat. Botnari îi cere „răbdare”. „Costea mi-a fost ca un frate”, zice Venera. Mai multe detalii vedeți în imaginile video.

În cadrul conferinței de presă de astăzi, Venera Gasparean a prezentat textul declarației semnate de Vitalie Proca în detenție și a oferit detalii despre cei care l-au solicitat și ce li s-a promis în schimbul acestui document. ”Am fost la Botnari. iată ce mi-a cerut el: aduci această declarație, îl eliberăm pe fiul dumneavoastră.”, a declarat Venera Gasparean.

La mijlocul lunii octombrie, 5 persoane au fost reținute în dosarul Gorbunțov, iar Renato Usatîi a fost învinuit că l-ar fi mituit, prin intermediul acestora, pe Vitalie Proca, aflat în pușcărie în România.

Iată textul declarației care a fost semnată de Proca:

”Eu, Proca Vitalie, fiul lui Ana și Ion, născut la 24.04.1979 în Republica Moldova, aduc la cunoștință următoarele:
Eu nu-l cunosc pe Vlad Plahotniuc. Declar că ceea ce se spune cu privire la atentatul săvârșit asupra lui Gherman Gorbunțov de la Londra, precum că eu l-aș fi săvârșit, nu este adevărat. Nu cunosc nimic despre această faptă, despre cine ar putea fi implicat, pentru că eu nu am nimic de a face cu această faptă săvârșită.
Mă declar nevinovat, sub ce și semnez.”