Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un avocat a pretins mită…

Un avocat a pretins mită pentru a influența un procuror și un judecător

Un avocat din Căuşeni a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, fiind bănuit de trafic de influență. Astfel, potrivit denunțătorului, apărătorul ar fi pretins și primit 6 000 de euro pentru a influența procurorul şi judecătorul în gestiunea cărora era o cauză penală pornită în privința primului, scopul fiind aplicarea unei pedepse mai blânde.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, bărbatul a fost prins în flagrant delict. Banii transmiși sub controlul CNA au fost predați benevol de către acesta. Bănuitul a fost reținut pentru 72 de ore, iar în privința lui urmează să fie decisă aplicarea măsurii preventive.

O cauză penală a fost pornită pe acest caz în temeiul art. 326 al. (2) lit. b) și c) Cod Penal al R. Moldova. Dacă va fi găsit vinovat, avocatul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 4000 unități convenționale – echivalentul sumei de 200 000 de lei. Exercitarea urmăririi penale este efectuată de către Procuratura Anticorupție.

De la începutul anului, optsprezece avocați au fost documentați de CNA și reținuti pentru acte de corupție.