O rudă a șefului Serviciului Vamal, reținut pentru acte de corupție în Vamă

Victor Manoli și Veaceslav Parfene, șeful și adjunctul Biroului Vamal Ungheni, promovați în funcție de actualul șef al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, au ajuns în custodia organelor de drept, fiind reținuți pentru 72 de ore pentru corupere pasivă, notează Ziarul de Gardă.

Victor Manoli este un susținător activ al Partidului Democrat, iar Veaceslav Parfene, șeful adjunct al Biroului, este o rudă a actualului șef al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.

Potrivit sursei, Victor Manoli, șeful Biroului Vamal Ungheni, este membru al Partidului Democrat. Acesta a lucrat anterior mai mulți ani la Vama Sculeni, după care a activat în organele cadastrale din Chișinău. Înainte de a reveni la Vamă, a condus secția Căilor Ferate a Moldovei (CFM) de la Basarabeasca. Pe o rețea de socializare, Manoli apare în imagini alături de liderii PD, inclusiv în compania lui Andrian Candu, președintele Parlamentului R. Moldova. După ce Vitalie Vrabie a fost instalat șef la SV, Manoli a revenit și el în acest sistem, fiind numit șeful Biroului Vamal Ungheni.

Ziarul de Gardă mai menționeacă că deși în spațiul public s-a vehiculat faptul că printre cei reținuți s-ar afla și „cumnatul lui Vitalie Vrabie”, informația nu corespunde adevărului.

Veaceslav Parfene, persoana ajunsă după gratii, este, de fapt, o rudă mai îndepărtată a actualului șef al SV, care, însă, a fost promovată tot în perioada lui Vrabie. Mai exact, Veaceslav Panfil este fratele soției lui Iurie Vrabie care, la rându-i, este fratele lui Vitalie Vrabie. Iurie Vrabie este vicepreședintele Organizației raionale de partid Ungheni a PD și șeful Organizaţiei orăşănești Ungheni a formațiunii. Iurie Vrabie este unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din domeniul agriculturii din raionul Ungheni. Într-o afacere, acesta este partener și cu soția lui Iurie Chirinciuc, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.