Ruşii trimit cele mai noi avioane de luptă în Marea Baltică. Primul Su-30SM a ajuns în Kaliningrad

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Flota aeriană a Rusiei din Marea Baltică a primit primul avion multirol din noua generaţie Suhoi-30SM, avionul intrând în teste la baza aeriană din Kaliningrad.

„Primul Suhoi-30 SM a aterizat la aerodromul din Chernyakhovsk pentru a se alătura flotei aviatice a Balticii”, a confirmat purtătorul de cuvânt al flotei, Roman Martov. Aeronava a executat un zbor fără oprire direct de la fabrica din Irkutsk, informează agenţia Tass.

De anul viitor, noul avion din generaţia 4+ a aeronavelor Suhoi 30 va deveni o prezenţă obişnuită pe cerul de deasupra Mării Baltice, Kremlinul intenţionând să modernizeze flota sa aeriană din regiune cu acest avion de luptă capabil să execute misiuni multiple.

Aeronava se remarcă prin manevrabilitatea sa, capacitatea de a evita detectarea de către radarele convenţionale şi noua tehnică care îi conferă o stabilitate mai mare în zborul la orizontală.

Bombardierul Suhoi 30 SM este capabil să transporte mai multe tipuri de armament de înaltă acurateţe, fiind capabil să lupte atât împotriva adversarilor aerieni, cât şi a ţintelor de la sol.

Autonomia de zbor a aparatului este de 3.000 de kilometri între două încărcări, dar poate fi crescută prin adăugarea unor rezervoare suplimentare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...