Handbal feminin: România a ratat calificarea în semifinalele EURO 2016

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Naționala feminină de handbal a României a ratat calificarea în semifinalele Campionatului European – EURO 2016 – din Suedia, după ce a fost învinsă clar de formația Danemarcei, cu scorul de 21-17 (12-10), miercuri, la Helsingborg, în ultimul său meci din Grupa a II-a principală.

Tricolorele, care aveau nevoie de cel puțin un egal pentru a se califica în penultimul act, vor juca pentru locurile 5-6.

România nu a mai reușit jocurile bune de până acum, fiind anihilată de incomoda formație daneză. Jucătoarele antrenate de Ambros Martin au fost neinspirate mai ales pe faza de atac, unde vedeta noastră, Cristina Neagu, a fost blocată foarte bine. Apărarea a fost singurul compartiment care a funcționat bine, dar și aici au existat momente în care echipa a fost surprinsă.

Portarul danez Sandra Toft a fost de departe omul meciului, apărând nu mai puțin de 15 șuturi din cele 30 trase de românce.

În urma acestui rezultat, România încheie pe locul trei grupa principală şi va juca pentru poziţiile 5-6 la Campionatul European, cu Germania sau Franţa. Danemarca se califică în semifinale de pe locul doi, alături de Norvegia, şi va juca împotriva Olandei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...