(foto) Vinuri alese degustate la KIKU Steak & Wine

foto-10

Cele mai alese vinuri, spumante și divinuri de la companiile Nisporeni, Chateau Vartely, Purcari, Vinuri de Comrat, Barza Albă au fost degustate de oaspeții restaurantului „KIKU Steak & Wine” în seara zilei de marți, 13 decembrie.

Ghidați de sommelierul Nicolae Luca, amatorii vinurilor Moldovei au învățat cum să deguste corect vinurile și cu ce bucate să asocieze fiecare tip  de vin. Faimosul bucătar Petru Chicu a pregătit pentru oaspeții săi cele mai alese feluri: fileu de ton servit cu marmeladă de lămâie și sparanghel, gambă de curcan stinsă în vin rose și legume, costițe de vițel servite cu cartofi gratinați.

foto-1

foto-2

Toți participanții la degustație au avut ocazia să participe la tombola ediției, având astfel șansa să câștige bilete la ediția Magică al Vernisajului Vinului sau un coș ce conține cele 5 vinuri degustate la master-class-ul.

Alege un local „Wine Friendly”!

 foto-3

foto-6

Dacă alegi un local care este acreditat „Wine Friendly”, acolo vei găsi o selecție impunătoare de vinuri, un meniu select și o atmosferă prietenoasă. În plus, restaurantele deținătoare ale acestui titlu împărtășesc o pasiune deosebită pentru vinurile de calitate, pe care ți le vor recomanda, te vor ajuta să le alegi și ți le vor servi ca la carte. Pentru o experiență culturală și gustativă de excepție, intră într-un „Wine Friendly Restaurant”, unde selecția vinurilor face un tandem armonios cu meniul gastronomic.

 foto-7

foto-8

Urmărește-ne pe  pagina de Facebook „Wine of Moldova”, pentru a te înscrie la unul din masterclass-urile organizate în cadrul campaniei și a deprinde cultura consumului conștient al vinului de calitate!

foto9

Despre programul „Wine Friendly”

Distincția „Wine Friendly” este oferită de Oficiul Național al Viei și Vinului și partenerul său strategic, Proiectul de Competitivitate USAID, celor mai bune restaurante din țară, care, în urma unui proces riguros de selecție, evaluare și perfecționare profesională, primesc Acreditarea de Calitate în Servirea Vinului. Procesul de acreditare a localurilor se desfășoară în conformitate cu standardele de calitate în domeniul serviciului de vinuri, sub egida Asociației Europene a Somelierilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente