Actualitate

Japonia: Armata americană suspendă zborurile Osprey după un accident

Guvernul japonez a obținut această concesie de la principalul său aliat pentru a calma tensiunile provocate de prezența bazelor americane în Japonia, în special în Okinawa.

Un aparat Osprey a trebuit să efectueze o amerizare de urgență în largul acestui arhipelag din extremitatea sudică a Japoniei în noaptea de marți spre miercuri din cauza unei elice avariate în timpul unui exercițiu de realimentare în zbor. Echipajul a fost salvat.

În pofida scuzelor formulate de un responsabil american de rang înalt, Lawrence Nicholson, în cadrul unei conferințe de presă, acest incident a relansat reticențele exprimate în mod repetat de către populația locală față de aparatele hibrid MV-22 Osprey, care decolează ca un elicopter și zboară apoi ca un avion.

Punerea în exploatare a acestor aparate în Japonia fusese deja întârziată de accidentele survenite în alte zone și teama japonezilor cu privire la ele nu a fost niciodată total înlăturată.

Prezența trupelor americane la Okinawa este prost primită de locuitori și mai multe diferende rămâne nerezolvate, între care cel al mutării în regiune a bazei aeriene de la Funtenma, unde sunt desfășurate aparatele Osprey. Rezidenții ar vrea ca ea să dispară pur și simplu de pe teritoriul lor. 

agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *