Plahotniuc va încerca să devină premier? Ce spune președintele de onoare al PDM

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oligarhul Vladimir Plahotniuc va încerca să devină premier până la 23 decembrie, spunea acum două zile primarul de Bălți, Renato Usatîi, afirmație pe care președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Dumitru Diacov, o infirmă.

Potrivit lui Diacov, Plahotniuc nu și-ar dori demisia Guvernului Filip pe motiv că „lucrurile începute trebuie duse până la capăt”, iar demisia actualului Guvern ar fi „un semn în minus pentru PDM”.

„Noi trăim într-o țară unde nu ducem lipsă de speculații. Eu cred că Guvernul trebuie să continue ceea ce a început, trebuie să implementeze ceea ce a pornit. Demisie de Guvern asta înseamnă și un semn în minus pentru partidul care a promovat acest Guvern. Noi avem mai multe motive să ne bucurăm de faptul că în sfârșit avem o echipă care echilibrează situația”, a declarat Diacov într-un interviu pentru tribuna.md.

Citește și: (VIDEO) Usatîi: Plahotniuc va încerca să devină premier până la 23 decembrie

Totodată, Diacov a infirmat zvonurile cum că PD ar încerca să reformeze guvernarea prin excluderea liberalilor de la guvernare.

„Nu, nu este vorba de excludere. Acel anunț de restructurare a Executivului, reducerea unor ministere este o discuție. Suntem încă în căutarea celei mai bune soluții, a celei mai optime soluții, iar asta nu însemnă încercarea de-a exclude pe cineva. Noi trebuie să facem tot posibilul ca să păstrăm acest nucleu care a format coaliția și să încercăm să demonstrăm că partidele de orientare democratică sunt capabile să ducă la capăt mandatul. Altceva e că există frămîntări în fiecare partid. Iată noi am trecut prin campanie, la liberali iată observăm discuții interne”, a afirmat Diacov.

„Sigur, noi nu am vrea ca disputa internă din PL să se reflecte asupra atmosferei din întreaga coaliție. Lucrurile acestea se mai întâmplă în alte părți. Noi nu vrem ca disputa noastră internă, căutarea soluțiilor să fie percepută ca o încercare de a face unele revoluții”, a mai spus președintele de onoare al PDM.

De menționat că, la mijlocul lunii martie curent fostul lider al PDM Marian Lupu afirma că nu exclude că Plahotniuc va mai încerca să devină premier.

Primarul de Bălți susține că are informații precum că în cabinetul premierului de la Guvern deja se fac reparații de un designer care i-a pregătit și biroul lui Plahotniuc din GBC.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...