(video) Igor Dodon: „Voi cere ca inaugurarea să aibă loc cât mai rapid”

Igor Dodon
Foto: Privesc.eu

Igor Dodon susține că oponenții săi politici au tergiversat în mod intenționat transmiterea documentelor la Curtea Constituțională și validarea intrării acestuia în funcţie a şefului statului.

Potrivit lui Dodon, această tergiversare a fost făcută intenționat pentru ca guvernarea să reușească să promoveze anumite reforme antipopulare cum ar fi – numirea procurorului general, deschiderea unui oficiu NATO la Chișinău, reforma sistemului de pensii.

„În orice caz, astăzi a fost validat rezultatul scrutinului prezidential și urmează să formalizăm statutul de Președinte al Republicii Moldova prin ceremonia de inaugurare care se va desfășura în cel mai apropiat timp. Sperăm ca guvernarea să nu tergiverseze asupra datei învestirii”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Politicianul a declarat că miercuri dimineață va lua legătura cu președintele Parlamentului, cu prim-ministrul şi cu președintele CC, pentru a solicita ca ziua de învestire în funcţia de preşedinte să fie numită cât mai rapid.

Potrivit termenilor legali, ziua inaugurării este numită de președintele Parlamentului împreună cu CC, iar termenul limită este până pe data de 28 decembrie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente