CNA: 15 angajaţi ai postului vamal Sculeni şi biroului vamal Ungheni, reţinuţi pentru luare de mită!

15 angajaţi ai postului vamal Sculeni şi biroului vamal Ungheni au fost reţinuţi marţi,13 decembrie, pentru luare de mită. Printre aceştia figurează șeful Biroului vamal Ungheni și adjunctul acestuia, șeful postului vamal Sculeni, trei șefi de tură și nouă inspectori vamali.

Bogdan Zumbreanu, șeful Direcției urmărire penală din cadrul CNA, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că banii erau estorcaţi pentru a nu efectua controalele mașinilor şi pentru a nu indica valoarea exactă a mărfurilor.

“Am reușit să demonstrăm că angajații estorcau și primeau bani de la cei care traversau frontiera spre/din România. Banii erau solicitați pentru nu face controalele de rigoare ale mărfurilor, pentru a nu fi indicată valoare exactă a mărfurilor, pentru perfectarea dreptului de import”, a menţionat Zubreanu.

Acesta a precizat că sumele estorcate variau între 50 – 200 de euro.

Potrivit lui, urmărirea penală pe acest caz a început din luna octombrie 2016. În total, pe parcursul zilei au fost efectuate 18 percheziții în oficii şi mașini și au fost reținute 15 persoane pentru 72 de ore.

Zumbreanu a precizat că pagubele aduse statului vor stabilite în cadrul urmăriri penale.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.