Topul celor mai bune zece universități din Europa care îți pot asigura un job dupa absolvire

collage1

În fiecare an, Quacquarelli Symonds (QS), realizează un clasament al celor mai bune universități din lume. Clasificările se bazează pe reputația instituției, cadrele didactice, angajatorii și numărul de referințe pe care fiecare universitate le primește după publicarea unei lucrări pentru o anumită disciplină. Pe baza acestor factori, QS acordă un punctaj intre 1 si 100. Șase instituții au marcat punctajul maxim de 100, iar pentru distincția lor s-a luat în considerare reputația față de angajatori, scrie wall-street.ro.

10. HEC Paris School of Management

Absolvenții acestei universități sunt unii dintre cei mai respectatu din lume de către angajatori. Printre foștii studenți se afla președintele francez Francois Hollande și fostul șef al IMF, Dominique Strauss Khan. Universitatea a fost clasată cu un punctaj de 99,3 și se află pe ultimul loc din acest top de zece.

9. Ecole Polytechnique

Universitatea din Paris marchează un punctaj de 99,7 datorită absolvenților săi. Printre aceștia se numără trei foști președinți francezi și trei câștigători ai Premiului Nobel.

8. University of Manchester

Universitatea Manchester a urcat în ultimii ani treptat în topul QS si aceasta se datorează punctajului de 99,7 pentru reputația marcata în rândul angajatorilor.

7. INSEAD

Universitatea are campusul principal în orașul Fontainebleau din Franța. Printre cei mai cunoscuți absolvenți este CEO-ul renumitei bănci de investiții elvețiene Credit Suisse, Tidjane Thiam. Cu ajutorul fostului student, universitatea a marcat o reputație aproape perfecta în fața angajatorilor, având 99,9 puncte.

6. London Business School

Este una din cele șase universități care deține un număr de 100 de puncte pentru reputația fața de angajator. Unii dintre absolvenții de succes al universității sunt actualul ministru de finanțe al Uganda si economistul Jean Tirole, câștigătorul premiului Nobel în 2014.

5. Imperial College London

Universitatea este recunoscuta în toată lumea pentru gradele ei în științe și inginerie, ajungând pe locul noua în clasamentul mondial complet realizat de QS. O mare parte din acest succes se datorează reputației perfecte în fața angajatorilor.

4. CentraleSupelec

Universitatea din Paris se concentrează exclusiv asupra științelor inginerești. Supelec și-a construit în timp o reputație perfecta față de angajatorii care sunt în căutarea absolvenților acestor discipline.

3. London School of Economics and Political Science

Miliardarul George Soros, fostul prim-ministru al Greciei, George Papandreu si Mick Jagger, vocalistul legendarei trupe Rolling Stones sunt printre cei care au urmat studiile în această universitate situata în centrul Londrei.

2. University of Cambridge

Nu este deloc surprinzător că această universitate ocupă acest loc, este una dintre cele mai prestigioase universități din lume, iar angajatorii sunt disperați să pună mana pe absolvenții Cambridge.

1. University of Oxford

Oxford a pierdut în fata universității Cambridge după clasamentul general realizat de QS din acest an, dar încă mai deține un punctaj perfect atunci când vine vorba de reputația angajatorului. Aproape un sfert din managerii companiilor incluse în indicele FTSE 100 și un număr de 42 din cei 56 de premieri ai Marii Britanii au absolvit Oxford. Nu e de mirare ca angajatorii prefera absolvenții acestei instituții.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente