Social

Un mort şi doi răniţi într-o deflagraţie produsă la o fabrică din Orhei

Unul dintre ei, în vârstă de 43 de ani, a decedat. Altul, de 50 de ani, a fost transportat la spital, viaţa lui fiind în afara oricărui pericol, iar cel de al treilea bărbat, de 64 de ani, a refuzat spitalizarea.

Cazul a fost înregistrat ca accident de muncă. În privinţa iniţierii unei cauze penale urmează să se ia o decizie după ce Inspecţia de Stat a Muncii va prezenta un raport cu privire la investigarea desfăşurată, a comunicat Diana Maxim.

Solicitat de IPN, Dumitru Stăvilă, directorul Inspectoratului de Stat al Muncii, a declarat că urmează a fi stabilite circumstanţele în care s-a produs deflagraţia şi dacă cineva se face vinovat. Rezultatele vor fi cunoscute în 30 de zile.

De la începutul anului au fost înregistrate 22 de accidente de muncă mortale, în care şi-au pierdut viaţa 25 de persoane. Totodată, au avut loc peste 30 de accidente de muncă grave. Potrivit lui, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, accidentele grave sunt în scădere, însă sunt în creştere cazurile soldate cu incapacitate temporară de muncă.

 IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *