Şase persoane, reţinute! Au transportat peste O SUTĂ de moldoveni în Rusia, unde le-au luat actele// VIDEO

Şase persoane din raionul Floreşti, au fost reținute de poliție pentru trafic de ființe umane. Timp de cinci ani, acestea au recrutat peste o sută de persoane din Republica Moldova, pe care sub pretextul angajării la muncă în domeniul agricol, le-au transportat în Federaţia Rusă. Aici moldovenii erau lipsiţi de acte şi obligaţi să muncească fără a fi remuneraţi.

Potrivit poliţiei, în prezent, suspecții sunt cercetați în stare de arest. Oamenii legii au stabilit că aceştia activau din anul 2011.

Membrii grupului aveau roluri stabilite şi acţionau după un plan bine determinat, urmărind scopul exploatării prin muncă a persoanelor social-vulnerabile originare din mai multe localităţi ale Republicii Molodva.

Suspecţii le perfectau actele de identitate şi le organizau plecarea în Federaţia Rusă. Ajunşi la destinaţie, victimelor le erau sechestrate actele de identitate. Acestea erau ameninţate cu aplicarea violenţei fizice şi psihice, fiind obligate să muncească la diferite munci agricole contrar voinţei acestora fără a fi remunerate.

În urma mai multor percheziţii efectuate de forțele de ordine, la domiciliile şi în automobilele membrilor gupării, au fost depistate şi ridicate obiecte, acte de identitate ale victimelor şi potenţialelor victime, diferite agende cu notiţe privind venitul obţinut de suspecţi în urma activităţii criminale dar şi alte probe ce vor permite expedierea dosarului penal în instanţa de judecată.

Conform prevederilor legislaţiei penale în vigoare, suspecţii riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 20 ani.

În prezent, măsurile speciale de investigaţii continuă, în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor săvârşirii infracţiunii vizate, persoanele implicate în acest caz şi identificarea altor victime care au avut de suferit în urma activităţii acestui grup infracțional.

[youtube id=”yOeSc1kUOfk” start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.