Nume
Parola
Vizualizări: 6420
ATELIERE DE PLANIFICARE STRATEGICĂ ÎN DOMENIUL MEDIULUI PENTRU MUNICIPIUL BĂLȚI
Bălți, 13 Decembrie 2016 — Asociația obștească ”Caroma Nord”, în colaborare cu Primăria Bălți, elaborează un Plan de Acțiuni (PLAM), ca și parte integrantă a Strategiei de Dezvoltare Durabilă 2017-2020 a municipiului Balți.

Planul este elaborat în cadrul proiectului ”Creșterea implicării societății civile în protecția mediului și implicarea în procesele decizionale prin crearea Coaliției de Mediu în Bălți și promovarea valorilor europene de mediu”, implementat de FHI 360 cu suportul financiar al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Astfel, în acest scop, vor fi desfășurate 3 ateliere de lucru, adresate consecutiv, reprezentanților administrației publice locale, instituțiilor abilitate, mediului academic și societății civile.

Primul exercițiu de orientare și planificare strategică pentru elaborarea PLAM-ului, pentru 2017-2020 va fi realizat la 15 decembrie curent, în incinta Primăriei Bălți.

Atelierul va fi susținut de Eduard Nedelciu, expert în politici internaționale de mediu și dezvoltare durabilă, University of Iceland Reykjavík, și Sebastian Țoc, expert în politici sociale, Institutul de Cercetare a Calității Vieții, București.

Acest atelier va aborda câteva teme: stabilirea priorităţilor şi adoptarea obiectivelor de mediu a municipiului Bălți pentru perioada 2017-2020; stabilirea strategiei de consultare a principalilor actori la nivel municipal pentru PLAM; formarea de abilități de scanare a orizontului, ca proces de identificare a factorilor schimbării, precum și cele de dezvoltare de scenarii relevante pentru realizarea de prioiecte în domeniul protecției mediului.

Inițiativa asociației de a elabora PLAM-ul a fost salutată de către administrația publică locală. Așteptările sunt foarte mari, ținând cont de faptul că un astfel de plan este elaborat pentru prima dată în cadrul primăriei.

Pentru susținerea unui proces de planificare și elaborare PLAM în condiții de calitate și eficiență, și-au dat acordul domnul Igor Șeremet, viceprimar al municipiului Bălți, președintele Comisiei Municipale pentru Politicile de Mediu, și domnul Leonid Babii, viceprimar al municipiului Bălți.

În calitate de organizator al evenimentului, ”Caroma Nord” își exprimă încrederea că această echipă va contribui la obținerea rezultatelor remarcabile în elaborarea acestui document strategic.

Date de contact pentru informații suplimentare: tel. (231) 92237; email: caroma.nord.ngo@gmail.com.