Maia Sandu critică Curtea Constituțională: „Nicio autoritate din Republica Moldova nu își poate exercita atribuțiile”

Maia Sandu
Foto: Privesc.eu

După ce Curtea Constituțională a amânat ședința pentru a examina contestația depusă de reprezentanții PAS și urmând să se pronunțe asupra validării rezultatelor alegerilor prezidențiale la ora 16:00, lidera PAS, Maia Sadu, a declarat că nici o autoritate din Republica Moldova nu își poate exercita atribuțiile și că Alexandru Tănase are o poziție părtinitoare.

Alexandru Tănase declară că Curtea Constituțională nu are resursele necesare să investigheze probele aduse de noi cu privire la fraudarea alegerilor și cere o astfel de investigație din partea PAS. Prin urmare, înțelegem că nicio autoritate din Republica Moldova nu își poate exercita atribuțiile și echipa noastră ar fi trebuit să facă munca integrală a autorităților, a poliției, a CEC-ului, a Guvernului, de la audierea martorilor, la investigare, la definitivarea deciziilor.

Domnul Tănase face tot posibilul să mute discuția în detalii birocratice și are o poziție părtinitoare, încercând din răsputeri să demonstreze că toate temeiurile prezentate sunt inacceptabile, deși, pe de altă parte, declară că nu are capacitate de a le analiza.

Poate din acest motiv, mass-media lui Plahotniuc scria de la 10:30 despre faptul că CC a validat alegerile. Probabil, doar noi cu dumneavoastră nu am știut că ședința de astăzi este un spectacol de prost-gust, cu decizii stabilite dinainte și fără intenția de a evalua măcar probele prezentate”, a menționat Maia Sandu.

123

 

Președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase a menționat în cadrul ședinței de astăzi că a reușit să vadă în presă nemulțumirea exprimată de Maia Sandu, care a solicitat amânarea ședinței de astăzi a CC pentru mâine. Președintele Curții a calificat aceste declarații „fără temei” și „rupte de realitate”, adăugând că fiecare își stabilește prioritățile și sugerând că Maia Sandu a ales să plece peste hotare, deși partidul pe care îl conduce a fost informat „cu cinci zile în urmă” despre ședința de astăzi a Curții Constituționale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente