(video) Un tânăr riscă până la 10 ani de închisoare pentru că a pus în circulație trei bancnote false

nve00009-700×352

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice au identificat şi reţinut un tânăr în vârstă de 32 ani, anterior judecat pentru tâlhărie şi jaf în Federația Rusă, fiind bănuit de punerea în circulaţie a bancnotelor false cu nominalul de 100 lei, pe teritoriul Capitalei.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţii s-a constatat că bănuitul ar fi cunoscut despre faptul că bancnotele sunt false, procurând băuturi alcoolice la domiciliul unei femei din comuna Băcioi.

Individul ar fi pus în circulaţie trei bancnote cu nominalul de 100 lei cu semne evidente de falsificare. Astfel, de către Judecătoria sectoruli Botanica a fost aplicată măsura de reprimare sub formă de arest în privința lui, pe un termen de 30 de zile. Conform legislaţiei penale în vigoare bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 ani până al 10 ani.

Investigaţiile speciale continuă în vederea identificării persoanelor implicate în acest caz, precum şi provenienţa bancnotelor dubioase ridicate de către poliţişti, care le-au transmis Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare din cadrul IGP.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente