Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   CNA efectuează percheziții la Vama…

CNA efectuează percheziții la Vama Sculeni. Patru persoane au fost reținute

cna.md

Procurorii anticorupție și ofițerii CNA au descins în această dimineață la punctul vamal Sculeni. Perchezițiile au loc pe cazul unui dosar de corupție și vizează acțiuni ilicite ale unor angajați vamali. Postul vamal Sculeni este închis.

La începutul lunii noiembrie curent au fost efectuate percheziții la punctele vamale Leușeni și Sculeni. Ofițerii și procurorii Centrului Național Anticorupție (CNA) au întreprins mai multe percheziții la cele două vămi, dar și la domiciliul unor vameși. Atunci, 30 de persoane au fost reținute: 14 vameși, 3 polițiști de frontieră, 6 operatori economici și 7 șoferi. La 30 septembrie, au fost reținuți 28 de vameși de la punctele de trecere a frontierei Tudora și Palanca.

Update:

Ora 10.21

Patru persoane au fost reţinute, până la această oră, de către CNA şi procurorii anticorupţie în cadrul unui dosar ce vizează acţiuni de corupere comise de angajaţi ai postului vamal Sculeni şi biroul vamal Ungheni.

Este vorba despre
1. şeful Biroului vamal Ungheni
2. adjunctul şefului Biroului vamal Ungheni
3. un şef de tură de la Postul vamal Sculeni
4. un inspector vamal

Acţiunea continuă cu percheziţii la mai multe adrese. Postul vamal Sculeni este deja deblocat şi funcţionează în regim normal.

Ora 11.37 

Alte şase persoane au fost reţinute, până la această oră, de către CNA şi procurorii anticorupție în cadrul unui dosar ce vizează acţiuni de corupere comise de angajaţi ai postului vamal Sculeni şi biroul vamal Ungheni.

Printre cei reţinuţi sunt 2 şefi de tură din cadrul postului vamal Sculeni şi 4 inspectori vamali.
Amintim că, în dimineaţa acestei zile, 4 persoane au fost reţinute în urma decinderilor CNA şi procurorilor anticorupţie.

În total, 10 lucrători vamali sunt reţinuţi pentru 72 de ore, fiind bănuiţi de acţiuni de corupere.

Acţiunea continuă cu percheziţii la mai multe adrese.

Ora 14.10

15 persoane au fost reținute în urma operațiunii de astăzi a procurorilor și ofiterilor CNA. Printre ei, 9 inspectori vamali și 6 șefi.