Ghimpu explică decizia de a-l exclude pe Șalaru: „A propus bani și favoruri pentru a destrăma PL”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Liberal lansează acuzații dure la adresa ministrului Apărării, Anatol Șalaru, căruia i-a retras susținerea politică în urma unei ședințe organizate luni seară.

Liberalii îl acuză pe Șalaru că ar fi încercat să destrame fracțiunea PL și că ar fi colaborat în ultimele luni cu președintele ales Igor Dodon.

„Mai mulți deputați și președinți ai Organizațiilor Teritoriale au relatat cu lux de amănunte încercările și presiunile exercitate de Anatol Șalaru pentru a destrăma Fracțiunea Partidului Liberal din Parlament și partidul, unora li s-a propus bani și diferite favoururi. Au fost abordați și primari ai PL”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Citeşte şi: Reacţia lui Anatol Şalaru, după ce a fost lipsit de susţinerea biroului politic al PL

Liberalii îl mai acuză pe Șalaru că „în coordonare cu câteva portaluri de știri din Republica Moldova și România a coordonat apariția mai multor articole sponsorizate în care erau denigrate persoane publice din Partidul Liberal, acțiuni documentate și probate, inclusiv din mai multe surse”.

Potrivit formațiunii politice, decizia de a-i retrage susținerea lui Șalaru a fost o acțiune de a „preveni un nou 13 aprilie 2013”.

„Deasemenea suntem în măsură să confirmăm că Anatol Șalaru în ultimele 2 luni a avut o strategie de PR comună cu Igor Dodon prin care ultimul era informat sistematic de agenda și acțiunile PL, strategie care presupunea provocarea de scandaluri artificiale”, se mai arată în comunicat.

În cadrul unei intervenții la Pro TV, președintele PL, Mihai Ghimpu, a anunțat că deja i-a solicitat premierului să ceară demisia lui Șalaru.

De cealaltă parte, Șalaru a acuzat că PL „s-a transformat într-un SRL” sub conducerea lui Ghimpu și susține că nu va părăsi formațiunea pe care a fondat-o.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...