Ciclonul a adus ploi puternice şi rafale de vânt cu viteze de până la 120 kilometri pe oră, atunci când acesta a atins uscatul în apropiere de localitatea Pulicat, la circa 50 kilometri nord de capitala statului, Chennai.

„Două persoane au murit în primele ore ale furtunii. Este vorba despre un pescar care s-a aventurat în larg şi o fată ucisă atunci când casa s-a prăbuşit peste ea”, a indicat o responsabilă din cadrul departamentului de gestionare a dezastrelor, K. Latha.

Sute de copaci şi piloni de electricitate au fost smulşi, iar în trei districte au fost raportate vehicule avariate.

Se estimează ca aproximativ 17.500 de persoane care trăiesc în zonele de coastă, joase, au fost evacuate în statele indiene Tamil Nadu şi Andhra Pradesh.

„Condiţiile meteo vor rămâne severe în următoarele câteva ore până când Vardah va atinge complet uscatul. După aceea îşi va pierde din intensitate şi se va diminua până la miezul nopţii”, a declarat reporterilor M. Mohapatra, de la Departamentul de Meteorologie din India.

Regiunea s-a confruntat cu precipitaţii masive luni, şcolile, pieţele şi birourile fiind închise în Chennai şi alte zone de pe coastă.

Chennai, al patrulea oraş ca mărime din India, ar fi „cel mai grav afectat” de inundaţii, metropola urmând să primească 20 de centimetri de precipitaţii pe parcursul zilei de luni, au indicat meteorologii.

Potrivit agenţiei spaţiale americane NASA, ciclonul Vardah a evoluat din aceeaşi furtună tropicală care a provocat inundaţii masive în Thailanda săptămâna trecută, cauzând moartea a 14 persoane.