Actualitate

Măsuri speciale de securitate la Koln în noaptea de Anul Nou, pentru prevenirea unor noi agresiuni sexuale

Primarul din Koln, Henriette Reker, a prezentat un nou ‘concept de securitate’ pentru a garanta un Revelion ‘fericit și pașnic’ și pentru a șterge imaginea de haos și insecuritate ce a fost asociată acestui oraș.

Astfel, circa 1.500 de polițiști, sprijiniți de firma private de pază, vor fi desfășurați pe străzi pentru a asigura securitatea în noaptea de 31 decembrie.

În ultima noapte dintre ani și în zilele care au urmat au fost depuse la poliție circa 1.200 de plângeri pentru tâlhărie sau agresiuni sexuale — ori pentru amândouă — comise asupra femeilor mai ales în zona gării și a catedralei din Koln de grupuri de bărbați arabi și nord-africani. Astfel de agresiuni, dar de mai mică amploare, au avut loc tot atunci și în alte orașe germane, precum și în alte câteva state vest-europene.

Aceste incidente au provocat multă emoție în Germania — țară care a primit anul trecut circa 900.000 de migranți — și au determinat înăsprirea legislației pentru delicte sexuale. Însă cei mai mulți dintre autorii acelor fapte nu au putut fi identificați, prin urmare condamnările pronunțate de justiție au fost foarte puține.

Pe lângă dispozitivul polițienesc ce va fi desfășurat în noaptea de 31 decembrie, se va pune în funcțiune și un sistem de supraveghere video, vor fi create unități mobile pentru a acorda asistență femeilor în eventualitatea unor agresiuni și în apropierea Catedralei vor fi interzise petardele și focurile de artificii.

Dar dincolo de măsurile de securitate, autoritățile locale din Koln au organizat și evenimente artistice pentru a convinge populația locală să vină fără teamă în centrul orașului de Revelion, cum ar fi un spectacol de lumini la Catedrală și o prestație muzicală a două coruri, unul dintre ele fiind format din tineri refugiați. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *