Actualitate

Dosarele a 14 inspectori de patrulare învinuiţi de luare de mită au fost expediate în judecată

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, temei pentru pornirea urmăririi penale au servit adresările şoferilor de la care se estorcau bani, a reprezentanţilor companiilor de transport, cît şi a generalizărilor efectuate de serviciile de securitate internă ale organelor de drept din țară. Inspectorii de patrulare ar fi extorcat şi primit de la conducătorii auto sume cuprinse între o sută de lei şi o mie de dolari, cu scopul de a nu întocmi procese verbale, pentru încălcarea legii.

În prezent, din cei 14 poliţişti învinuiţi de comiterea actelor de corupţie, doi se află în arest preventiv, iar doi au interdicția de a părăsi ţara pînă la pronunţarea verdictelor. În cazul altor 12 poliţişti, procurorii i-au pus sub acuzare pentru faptul pretinderii, acceptării şi primirii de bani în proporţii ce nu depăşesc 100 de unităţi convenţionale. Aceștia riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 1000 la 2000 unităţi convenţionale (50 de mii – 100 mii de lei ), cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

De asemenea, doi poliţişti sînt acuzați pentru faptul pretinderii, acceptării şi primirii de bani, ce nu li se cuvin, săvîrșită de două persoane și riscă pînă la 10 ani de închisoare cu amendă în mărime de pînă la 8000 unităţi convenţionale (400 mii de lei) şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 10 ani.

Pe 25 octombrie curent, ofițerii și procurorii anticorupție au reținut 28 de polițiști din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare, fiind învinuiți de acte de corupție. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *