(video) Un tânăr a fost arestat după ce a transmis imagini live pe Facebook consumând droguri

nve00008-700×352

Un minor în vârstă de 17 ani a fost reţinut de către poliţiştii sectorului Râşcani ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău şi ulterior arestat pe un termen de 30 zile, după ce a transmis imagini live pe o reţea de socializare, consumând droguri cu un prieten.

Astfel, în cadrul acţiunilor speciale de investigaţii şi de urmărire penală poliţiştii au stabilit adresa, unde aceştia au consumat substanţe narcotice, demonstrând pe video în direct că, au droguri de diferite tipuri în cantităţi impunătoare. Aceştia se aflau într-un apartament din sectorul Râşcani al Capitalei, pe care îl închiria minorul.

Ulterior în cadrul percheziţiilor desfăşurate, în locuinţă a fost depistat doar minorul, de unde au fost ridicate cantităţi de droguri în proporţii deosebit de mari. Respectiv la faţa locului au fost sigilate 20 de pachete cu o masă vegetală fărămiţată, asemănătoare cu marihuana, pastile cu efect psihotrop, 16 pacheţele din polietilenă cu diferite substanţe necunoscute, pacheţele din staniol cu substanţă solidă, cântar electronic, precum şi mijloace financiare care ar fi fost obţinute în urma vânzărilor de droguri, fiind expediate Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP.

Este de menţionat că a fost arestat doar minorul de 17 ani, întrucât al doilea bănuit nu se afla în apartament când poliţiştii au descins percheziţiile autorizate.

Pe marginea acestui caz au fost demarate ample măsuri de investigaţii în contextul identificării şi reţinerii celui de-al doilea bănuit, precum şi provenienţa cantităţilor de droguri depistate. Investigaţiile poliţiştilor sunt demarate în cadrul cauzei penale iniţiate pentru circulaţia ilegală a drogurilor în proporţii deosebit de mari, fiind gestionată de către Procuratura sectorului Râşcani, întrucât bănuitul este de vârstă minoră.

Conform prevdeerilor legislaţiei penale în vigoare bănuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente