PAS a depus o sesizare la Curtea Constituțională privind numirea lui Harunjen în funcția de procuror general

Maia Sandu
Foto: Privesc.eu

Reprezentanții partidului condus de Maia Sandu au depus astăzi o sesizare la Curtea Constituțională cu privire la neconstituționalitatea decretului de numire a lui Harunjen în funcția de procuror general, considerând-o anti-cetățenească.

„Astăzi, luni, 12 decembrie, împreună cu colegii de la PAS am depus la Curtea Constituțională sesizarea privind verificarea constituționalității Decretului Președintelui Republicii Moldova nr. 2485-VII din 8 decembrie 2016 „Privind numirea domnului Eduard Harunjen în funcția de Procuror General”.
Aveți posibilitatea să faceți cunoștință cu conținutul sesizării pe site-ul Curții. Anticipat însă vă informăm că în sesizare s-au regăsit și argumentele celor 13 organizații neguvernamentale referitor la lipsa de transparență la emiterea decretului. Suntem curioși și așteptăm…”, a menționat Grigore Cobzac pe pagina sa de Facebook.

Amintim că pe 8 decembrie, președintele interimar al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat un decret de numire a domnului Eduard Harunjen în funcția de procuror general pentru un mandat de șapte ani, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor.

 

123

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente