Doi tineri din Moldova vor să parcurgă 300 de km în inima tundrei arctice. Ajută-i printr-un vot

collage

Fjällräven Polar este o expediție de câteva zile la Polul Nord, care le oferă posibilitatea oamenilor „obișnuiți” să simtă pe propria piele cum este să parcurgi 300 de km în inima tundrei arctice, fiind căpitanul unei sănii trase de huski focoși. #diez a descoperit că anul acesta, în competiție s-au înscris doi tineri din Moldova – Tatiana Biciuc și Dinu Bubulici.

Ideea s-a născut încă la începutul anilor ’90, iar primul eveniment de acest gen a avut loc în 1997. Evenimentul a fost de succes, și astfel a fost demonstrat faptul că și oamenii obișnuiți, fără o pregătire specială, pot traversa o cursă pe sănii trase de câini, iar această activitate nu este destinată doar competițiilor profesioniste.

Selecția participanților se face atât în bază de vot, cât și în funcție de preferințele organizatorilor. Aceștia oferă echipamentul necesar și acoperă cheltuielile de transport. Participanții sunt însoțiți de către experți în domeniu pe toată durata expediției.

title105675404

 

„Am crescut pe filmele lui Jacques-Yves Cousteau. Eram fermecată de natura înghețată, de oamenii curajoși ce se încumetau să cutreiere ținutul gheții. Îmi doream să ajung și eu cândva pe acele meleaguri”, ne-a spus Tatiana Biciuc despre motivația sa de a participa. Profilul său unde o puteți vota, îl găsiți AICI.

 

 

title627428506

 

„În fiecare zi, încerc să văd lumea din mii de perspective prin obiectivul foto, iar asta e un bun exercițiu pentru a-ți antrena curiozitatea. Sunt curios și vreau să descopăr mai mult din lumea ce ne înconjoară. Pe lângă asta, experiența expediției mi se pare unică și cred că-ți poate arăta viața dintr-un unghi diferit”, crede Dinu Bubulici. Profilul său unde îl puteți vota, îl găsiți AICI.

 

 

Pentru cei aventuroși, înscrierile mai sunt deschise încă 3 zile. Pentru detalii urmați instrucțiunile de pe site-ul oficial. Urmăriți câteva momente din expediția de anul trecut.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente