Alexandru Gațcan a fost desemnat cel mai bun fotbalist din Moldova

rostov6-e1461489649414
Foto: bookmaker-ratings.ru

Pentru al doilea an consecutiv, Alexandru Gațcan, mijlocașul echipei Rostov, a fost desemnat cel mai bun fotbalist al anului în Moldova. Câștigătorul a fost desemnat în cadrul Galei Federației Moldovenești de Fotbal, care a avut loc astăzi, 11 decembrie, la Teatrul de Operă și Balet.

Câștigătorii au fost desemnaţi în urma unui sondaj petrecut în rândul a circa 200 de specialişti, membri afiliați ai FMF – cluburi participante în campionatul Moldovei, asociaţii raionale, municipale și de profil, membri ai Comitetului Executiv, reprezentanți ai comitetelor centrale, intermediari.

Pentru a treia oară, cel mai bun jucător al anului a fost desemnat Alexandru Gațcan, mijlocaşul selecţionatei Moldovei şi al clubului FC Rostov, care a totalizat 514 puncte.

Radu Mâțu (Milsami Orhei, 272 de puncte) a fost desemnat cel mai bun portar din campionatul Moldovei. Veaceslav Posmac (Dacia Chișinău, 160 p.) a fost ales cel mai bun fundaş. Gheorghe Andronic (Milsmai Orhei, 190 p.) a devenit cel mai bun mijlocaş, iar Igor Bugaiov (Zaria Bălți, 228 p.) a fost votat cel mai bun atacant.

Premiul pentru cel mai bun golgheter al Campionatului Moldovei, ediţia 2015-2016, i-a revenit lui Danijel Subotic (Sheriff Tiraspol), care a marcat 12 goluri.

Tehnicianul echipei Milsami Orhei, Andrian Sosnovschi, a devenit cel mai bun antrenor al anului 2016 (301 p.).

Cea mai bună echipă a fost desemnată Sheriff Tiraspol, iar cea mai bună echipă între veterani – Poliproject Chișinău.

FC Dacia Chișinău a cucerit Premiul Fair Play, iar cel mai bun arbitru al anului 2016 a fost desemnat Alexandru Tean.

Tradițional, forul de specialitate i-a premiat pe veteranii fotbalului moldovenesc, care au adunat în trecut mii şi mii de oameni în tribunele stadioanelor din Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente