Olimpiada la disciplina ecologie, care a ajuns la cea de-a 18-a ediţie, a întrunit în anul curent 57 de elevi din mai multe localităţi ale ţării. Proiectele au fost prezentate fie în mod individual, fie în grupuri din mai mulţi elevi.

Ministerul Educaţiei a acordat în total 20 de premii băneşti şi diplome. Locul I a fost obţinut de elevii Margarita Bicec (clasa a XII-a) şi Simon Petru (clasa a XI-a) de la Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” din oraşul Hânceşti pentru proiectul ,,Un măr pe zi”.

Pe locul II s-au situat două echipe de elevi. Prima echipă a fost reprezentată de Nichita Moiseenco şi Emilian Nichiforov, elevi în clasa a X-a la Liceul Teoretic „N.M. Spătarul” din Chişinău, care au prezentat o lucrare la tema „Studiul scurgerilor de suprafaţă din municipiul Chişinău”.

Autorii celui de-al doilea proiect  situat pe locul II, cu titlul „Metode alternative de cultivare ecologică a roşiilor”, sunt Luminiţa Bacota (elevă în clasa a XII-a) şi Ionela Duhlicher (elevă în clasa a X-a) de la Liceul Teoretic „Dubăsarii Vechi” din Criuleni.