(foto) Ziua internațională a voluntariatului: Cum au sărbătorit tinerii activi de la Bălți

dscn0011

De Ziua internațională a voluntariatului, tinerii activi de la Bălți au participat la un training despre voluntariat și beneficiile acestuia pentru comunitate. 

„Participanții la training au manifestat un mare interes și au avut o dezbatere aprinsă privind persoanele care își dăruiesc timpul, talentul, energia, cunoștințele și abilitățile în folosul comunității”. a menționat Valentina Topalo, șefa Centrului de Informare a Uniunii Europene.

„Am avut ocazia să împartășim experiența de voluntariat acumulată, iar datorită participanților am avut parte de o atmosferă de lucru foarte confortabilă. Evenimentul realizat este o investiție în tânăra generație, ce va da roade multianuale” a menționat Iulia Liulica, membra a Clubului ecologic.

dscn0040

Trainingul a cuprins următoarele subiecte: de ce voluntariatul este necesar în comunitatea ta, cine sunt voluntarii, ce înseamnă voluntariat, și cum oamenii pot să fie voluntari în fiecare zi.

„Trainingul a fost încă un pas spre o comunitate mai prosperă. Am cunoscut mai mulți oameni care se implică cu placere în viața socială, contribuind prin voluntariat. A fost o comunicare pe potrivă, interesantă, utilă” a reacționat Valeria Botezat.

dscn0013

„Eu consider că acest seminar a fost o bună metodă de a ne distra și totodată de a învăța ceva folositor”, a spus Eliza Lazzo.

„A fost ceva interesant și neobișnuit pentru mine, am reușit sa-mi exprim părerea și viziunea mea asupra voluntariatului”, a menționat Mihail Dascal.

Trainingul a fost coordonat de voluntara Clubului ecologic Olga Rusu și voluntarul Corpului Păcii Bartosz Gawarecki.

dscn0037

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente