Investiții de peste 3 milioane de lei la Școala de Box din Bălți

scoala-de-box

Circa 400 mii lei vor fi alocați pentru dotarea sălii de sport pentru profesioniștii din domeniului boxului. Anunțul a fost făcut de către consilierul municipal al orașului Bălți Nicolai Grigorișin, la deschiderea „Tunerului Internațional în numele antrenorilor emeriți ai Moldovei, Grigorii Țisari și Boris Petuhov”. Acești bani reprezintă doar o parte din banii destinați pentru modernizarea Școlii de Box din Bălți. În total, se planifică alocarea a circa 3 milioane de lei.

Turneul Internațional în numele antrenorilor emeriți Grigorii Țisari și Boris Petuhov a început la Bălți, în Casa de Cultură la 8 decembrie 2016. Această competiție este jubiliară, fiind cea de-a 20-a și se desfășoară cu susținerea primarului de Bălți, Renato Usatîi.

La Turneu participă circa o mie de boxeri, care se luptă la trei categorii de vârstă. Ei reprezintă nu doar Moldova, dar și Rusia, România, Ucraina, Belarus, Letonia.

Viceprimarul de Bălți, Igor Șeremet a spus că, municipiul Bălți devine o platformă ideală pentru desfășurarea Turneurilor internaționale. „Renato Usatîii acordă o atenție deosebită sportului, pentru ca tânăra generație să găsească astfel cum să-și folosească energia, pentru ca adolescenții tot timpul să aibă o alternativă sănătoasă în raport cu rețelele de socializarea și berea”, a mai spus Șeremet.

Judecătorul principal al Turneului, Serghei Guranda a adus mulțumiri conducerii municipiului Bălți și, nemijlocit, lui Renato Usatîi, pentru susținerea financiară acordată pentru buna desfășurare a competiției.

Anatol Pîca, unul din elevii antrenorului Grigorii Țisari, le-a vorbit celor prezenți despre profesorul său, datorită căruia el a reușit să obțină succese importante – a devenit maestru în sport al URSS.
Sub conducerea antrenorilor Grigorii Țisari și Boris Petuhov au fost educați, pregătiți cei mai buni boxeri, care au apărat onoarea orașului și a țării pe ringurile internaționale, europene și olimpice.

Turneul se va încheia la 10 decembrie 2016.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente