Primul târg al partenerilor de bibliotecă: Cât de moderne sunt bibliotecile în Republica Moldova

g76q0123

La Chișinău a fost organizat primul târg al partenerilor de bibliotecă, al cărui scop a fost prezentarea celor mai inovatoare servicii și inițiative realizate de bibliotecile publice din Republica Moldova, precum și evidențierea importanței parteneriatelor inovatoare.

Târgul, care are genericul „Creăm punți spre dezvoltare: biblioteca modernă”, a servit drept platformă pentru discuții informale și oportunități de formare a unor noi parteneriate cu bibliotecile publice din Republica Moldova. Serviciile de bibliotecă prezentate s-au axat pe domeniile incluziune digitală, cultură și recreere, educație, sănătate, agricultură, dezvoltare economică, e-servicii, educație în domeniul mass-media, abilitarea femeilor și fetelor și au accentuat capacitatea bibliotecilor de a oferi servicii ce depășesc rolul lor tradițional.

g76q0118

„Acest eveniment permite bibliotecarilor nu doar să se conecteze unei rețele dinamice și sustenabile de profesioniști, dar și să descopere resurse valoroase și oportunități de dezvoltare profesională”, a subliniat Evan Tracz, directorul programului Novateca.

Parteneri din toate sferele – autorități publice centrale și locale, ONG-uri, reprezentanți ai sectoarelor public și privat, organizații internaționale și activiștii comunitari – au avut posibilitatea să participe la expoziții și demonstrații și să se implice în discuții informale pe diverse tematici cu principalii parteneri de bibliotecă, în cadrul meselor rotunde.

g76q0438

Evenimentul face parte din campania națională de promovare a bibliotecilor publice „Ne vedem la bibliotecă!”, care a informat publicul larg despre schimbările ce au loc în bibliotecile publice. În perioada de desfășurare a campaniei numărul de vizitatori ai bibliotecilor publice a crescut cu 25%, iar bibliotecile au prestat mai mult de 400 de servicii.

De asemenea, în timpul evenimentului cele mai bune biblioteci au primit premii speciale, iar partenerii de bibliotecă au donat premii pentru o tombolă specială.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente