Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
10.12.2016

Mărfuri de contrabandă de peste un milion de lei, reținute într-o operațiune comună Serviciul Vamal – SPIA

Angajații Echipelor Mobile ale Serviciului Vamal în colaborare cu Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI au destructurat o grupare infracțională specializată în contrabandă cu mărfuri de larg consum, fără acte de însoțire. Potrivit informațiilor deținute, bunurile erau achiziționate din orașul Cernăuți și introduse în țară prin ocolirea posturilor vamale de control.

Reținerea a avut loc ieri, 8 decembrie a.c., pe traseul Edineț-Bălți, unde a fost stopat un microbuz în care se aflau mai multe loturi de articole vestimentare, încălțăminte, tehnică de calcul, periferice, produse cosmetice și de menaj, în cantitate totală de 8 tone. Acestea erau transportate de către un locuitor al mun. Bălți, în vârstă de 51 de ani, care a fost reținut pe un termen de 72 de ore.

Potrivit primelor estimări, valoarea mărfurilor depistate depășește suma de un milion de lei.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal, conform indicilor infracțiunii prevăzute de art. 248 alin. (5) lit. b,d) CP al RM, în cadrul căruia sunt întreprinse acțiuni investigative în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și atragerii acestora la răspundere conform legislației în vigoare.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, anunță un comunicat al Serviciului Vamal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus