Actualitate

Secretarul general al Consiliului Europei: Discursul de instigare la ură nu înseamnă libertate de exprimare

„Ne uităm în urmă la ceea ce s-a realizat și ne gândim la mulți cei care au îndurat greutăți și și-au dat viața în lupta pentru drepturile omului. N-ar trebui niciodată să considerăm aceste drepturi și libertăți ca venind de la sine și n-ar trebui niciodată să abuzăm de ele”, a declarat Jagland.

Potrivit declarațiilor sale, ”discursul de instigare la ură nu înseamnă libertate de exprimare”.

„Suntem liberi să ne exprimăm, chiar și în măsura în care opinia noastră i-ar putea ofensa, șoca sau deranja pe ceilalți. Dar nu orice este acceptat ca libertate de exprimare. Din momentul în care cineva începe să incite public la violență, ură sau la discriminare împotriva unui grup de persoane, atunci acest discurs de incitare la ură nu înseamnă libertate de exprimare”, a afirmat secretarul general al Consiliului Europei.

În opinia sa, discursul de incitare la ură poate lua ”multe forme”, ”de la a striga la cineva pe stradă până la a posta online comentarii ofensatoare”.

„Respectarea demnității umane este deosebit de dificilă în spațiul informatic, unde granițele și limitele sunt mai puțin evidente. Trebuie să tragem o linie când începe ura”, a mai spus Jagland. 

AGERPRES.RO

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *