(infografic, doc) Ghid: Dorești să beneficiezi de mecanismul 2% – înregistrează-te!

bi-fold-wallet-heritage-03

La 30 noiembrie 2016, Guvernul a aprobat Regulamentului cu privire la mecanismul de desemnare procentuală, care este instrumentul de aplicare al „Legii 2%”. Regulamentul stabilește modul de înregistrare al beneficiarilor desemnării procentuale și procedura prin care persoanele fizice pot redirecționa acestora 2% din impozitul său pe venit. Organizațiile necomerciale și cultele religioase care doresc să beneficieze de mecanismul 2% trebuie să se înregistreze preliminar la Ministerul Justiției.

În perioada 2-29 decembrie 2016, organizațiile non-guvernamentale care acționează în interes public și organizațiile religioase din țară pot depune la Ministerul Justiției o cerere de înregistrare în Lista beneficiarilor desemnării procentuale. Cererea poate fi descărcată mai jos.

crjm-infografic-inregistrare-2-procente-ro-page-001

Cererea trebuie completată, semnată și depusă la următoarea adresă: Ministerul Justiției al Republicii Moldova, Direcția Organizații Necomerciale, str. 31 August 1989 nr. 82, MD-2012 (bir. 128/boxa pentru corespondență) sau expediată prin e-mail la adresa: [email protected] (în acest caz cererea trebuie să fie semnată și scanată).

Până la data de 31 decembrie 2016, Ministerul Justiției va publica Lista beneficiarilor desemnării procentuale pe pagina sa web. Între 1 ianuarie și 31 martie 2017, contribuabilii persoane fizice vor putea desemna 2% din impozitul său pe venit doar organizațiilor înscrise în această listă.

În vederea facilitării procesului de înregistrare a beneficiarilor  mecanismului de desemnare procentuală, Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM) a întocmit un Ghid și un Infografic. Ghidul  explică cine pot fi beneficiari ai desemnării procentuale, care sunt criteriile pe care trebuie să le întrunească organizațiile pentru a participa la mecanism, când și unde acestea se pot înregistra, care este setul de acte necesare pentru înregistrare, precum și care sunt obligațiile beneficiarilor după înregistrare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente