În transportul public se fură „ca-n codru”: Pasagerii sunt îndemnați să fie prudenți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Aproape o mie de furturi din buzunare au fost comise de la începutul acestui an în transportul public din capitală. Cele mai multe dintre acestea, peste 70%, au avut loc în microbuze, iar restul în troleibuze şi mai puţin în autobuze.

Potrivit datelor poliției capitalei, pe parcursul anului curent, în transportul public urban au fost comise 971 furturi din buzunare, dintre care 786 cazuri comise în maxi-taxi, 162 cazuri în troleibuze şi 12 cazuri în autobuze.

De regulă, hoţii sustrag telefoanele mobile şi portmonee cu bani.

Este de menţionat că cele mai afectate rute de maxi-taxi s-au dovedit a fi 103,171,191,121,116 şi 166. În context, oamenii legii au desfăşurat mai multe acţiuni de atenţionare şi informare a şoferilor de microbuz cum să acţioneze pentru a evita tentativele de furt.

Şi pasagerii sunt chemaţi să dea dovadă de prudenţă în timpul deplasării cu transportul public. Oamenii sunt îndemnați să aștepte mijlocul de transport public la staţie și să acorde atenție maximă persoanelor ce au un comportament suspect.

De asemenea, pasagerii sunt îndemnați să pregătească din timp banii pentru achitarea călătoriei, înainte de a urca în transport, să nu citească în timpul călătoriei, deoarece pot deveni ţinta hoţului de buzunare și să nu păstreze banii în buzunarele din spate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...