Avocatul Roman Zadoinov, care a văzut scena, spune că individul trebuie tras la răspundere.

„Domnul Ţuţu a fost însoţit de aproximativ şapte persoane care îl apărau din toate părţile. Unul din aceşti bodyguarzi a lovit reporterul Jurnal TV în burtă cu mâna. În orice caz ei se comportau ca nişte bodyguarzi ai domnului Ţuţu. Mai mult ca atât, aceşti „bodyguarzi” încercau prin diferite acţiuni să interzică cameramanului să filmeze. Eu consider că în cazul de faţă trebuie să fie pornită o cauză penală în mod obligatoriu, iar persoanele responsabile să fie atrase la răspundere penală”, afirmă avocatul Roman Zadoinov.

Jurnal TV a depus o plângere la Inspectoratul de Poliţie Orhei, Procuratura Orhei şi Procuratura Generală. Pentru împiedicarea intenţionată a activităţii mass-media cu aplicarea violenţei, codul penal prevede până la cinci ani de puşcărie.

Secretarul deputatului PD, Constantin Ţuţu, care, a fost de faţă când s-a întâmplat totul, neagă, însă, că reporterul Jurnal TV a fost agresat.

„Pot să vă rog să terminaţi cu atâtea minciuni? Eu personal am fost acolo, ştiu ce s-a petrecut. Chiar ar fi o ruşine aşa să spună domnul Zadoinov minciuni şi aberaţii aşa de mari. Domnişoara jurnalistă a mers din sala de judecată, a ieşit afară, a încercat să ia interviu. Până domnul deputat a urcat în maşină, ea l-a condus până la maşină”, a declarat secretarul lui Ţuţu, Marcel Şaban.

De fapt, din imaginile surprinse de cameramanul Jurnal TV se vede clar că reporterul nu a reuşit să-l urmărească pe Constantin Ţuţu până la maşină tocmai pentru că unul dintre tinerii care erau în preajma lui i-a blocat accesul. Mai mult, tot el, secretarul lui Ţuţu, este cel care le spune însoţitorilor lui să oprească echipa de filmare.

Secretarul lui Constantin Ţuţu a refuzat să spună cine sunt tinerii care-l însoţeau pe deputat la procesul de judecată.

Amintim că în aprilie 2012 Constantin Ţuţu a fost implicat într-o reglare de conturi în stil mafiot, cu schimb de focuri, în urma cărora a murit Alexei Veretco, de 42 de ani. Ţuţu a fugit de la faţa locului împreună cu amicii săi. După ce persoana care l-a omorât pe Veretco s-a predat, ceilalţi au fost scoşi de sub urmărirea penală pentru omor, fiind acuzaţi doar de huliganism. Şedinţa de judecată care urma să aibă loc astăzi a fost amânată pentru că nu s-a prezentat unul dintre avocaţi.