Cătălin Josan și Pasha Parfeny au fost excluși de la un concert de anvergură de la Chișinău

1

Interpreții Cătălin Josan și Pasha Parfeny au fost excluși de la spectacolul anual „Potcoava de Aur”, asta după ce anul trecut Cătălin Josan a fost desemnat câștigător al marelui trofeu al ediției aniversare de 10 ani, iar în sala Palatului Național a răsunat imnul mișcării protestatare. 

Sunt circumstanțe extrem de delicate, în ale căror detalii nu pot intra, însă concluzia mea este următoarea: prin această acțiune, se vrea compromiterea actorilor care îndrăznesc să se opună vehement regimului, începând de la oameni de afaceri, companii autohtone de succes, investitori străini, până la avocați, jurnaliști și artiști cu renume. Culmea e că aceste tentative de intimidare și cenzură au un efect invers asupra mea și a lui Pasha, cât și, sunt sigur, asupra societății civile”, a menționat Cătălin Josan.

Interpretul a mai menționat că cu fiecare tentativă de sabotare, de persecuție și de intimidare, acesta se convinge că ceea ce face este corect și are un impact mai puternic decât își imagina inițial.

Dragii mei, îmi pare rău că nu pot fi alături de voi la Potcoava de Aur și în acest an, dar vă îndemn să-i bucurați pe artiștii de pe scenă cu aceleași aplauze cu care m-ați susținut și pe mine anul trecut, când ne-am sculat și am cântat împreună și ne-am amintit cine-am fost și suntem”, a conchis interpretul.

Cătălin Josan dă vina pe actualul regim pentru aceste acțiuni și susține că excluderea lui din cadrul concertului este cauzată de mai multe acțiuni pe care le-a organizat anterior.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente