Cum să te binedispui zilnic în doar 5 minute

trist
Foto: webcultura.ro

Cu toții avem zile mai proaste și stări de dispoziție la fel, dar nimeni nu spune că nu putem face ceva pentru a ieși din ele cât mai curând…. de exemplu, în 5 minute sau mai puțin! Aceste 5 lucruri simple vă vor ajuta să vă binedispuneți oricând și să vă salvați ziua, în loc să v-o ruinați.

Să te prefaci până îți iese este o vorbă populară pe care mulți o folosesc sau și-o amintesc în momentele în care se simt mai triști decât de obicei. Pentru unii, un zâmbet prefăcut funcționează, dar noi avem alte 5 modalități mai eficiente pentru a combate proasta dispoziție!

Atingeri

Dacă atingi anumite zone din corpul tău, poți scăpa de stările negative și indispoziții în mai puțin de 5 minute! Atingând anumite zone ale corpului folosind presopunctura nu faceți decât să vă folosiți corpul pentru a uita de starea de spirit nefavorabilă. Astfel, toată atenția voastră se va concentra asupra acelor zone din corp și veți scăpa de gândurile negative cât ați zice pește!

Mănâncă ceva (preferabil sănătos)

Foamea poate fi, la fel de bine, un motiv care te poate face indispus, mai ales dacă ești presat de timp sau stresat. O sursă sănătoasă de proteine vegetale îți poate schimba starea de dispoziție rapid. Încearcă un pahar de lapte de migdale, alimente bogate în magneziu și stați departe de ciocolată, căci nu face decât să vă amplifice starea de indispoziție, oricât v-ar plăcea să credeți altceva.

Aromaterapie

Simplul miros de portocală sau de lavandă vă poate îmbunătăți starea de spirit și reduce anxietatea. De asemenea, poți încerca și câteva tipuri de uleiuri esențiale, despre care s-au dovedit a fi benefice pentru schimbarea stării de dispoziție dintr-una negativă într-una pozitivă.

Fă o scurtă plimbare afară

Beneficiile mersului în natură sunt importante nu doar pentru sănătatea fizică, ci și pentru cea mentală. Cercetătorii susțin că mersul pe jos are aceleași efecte ca și antidepresivele. Și ai nevoie doar de 5 minute pentru asta!

Oferă-ți un discurs motivațional

Monologul pozitiv este o altă modalitate de a depăși o stare mai proastă de spirit. Adesea, o voce din interior ne îndeamnă să ne simțim rușinați, vinovați, singuri sau respinși. Trebuie să contracarezi acea voce cu câteva afirmații pozitive și de încurajare pe care să ți le adresezi singur. Mai jos regăsești câteva fraze pozitive pe care ți le poți spune chiar zilnic, pentru a fi convins că nu vei mai cădea în capcana indispoziției!

#1. Știu că pot face asta, deoarece am reușit să mai îndeplinesc asemenea sarcini și în trecut.
#2. Sunt inteligent și am încredere în capacitatea mea de a-mi termina sarcinile de lucru de astăzi.
#3. Astăzi voi fi extraordinar și nu voi lăsa eșecurile să mă tragă înapoi sau să mă încetinească!
#4. Învăț din greșelile mele și voi face mult mai bine data viitoare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente