Actualitate

Beneficiile clementinelor asupra sănătăţii

Beneficiile clementinelor asupra organismului
1. Clementinele sunt bogate în fibre, deci excelente în refacerea stomacului după o masă nesănătoasă, notează site-ul mujeraldia.com.

2. Consumul acestor fructe mici şi portocalii este recomandat pentru persoanele care au probleme cu tenul. Cojile de clementine te pot scapă de acnee. Aceste fructe previn îmbătrânirea celulară datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi.

3. Sunt cele mai bune fructe pe care i le poţi da copilului tău. Le oferă energie cât pentru 24 de ore.

4. Pulpă clementinelor conţine vitamina C, vitamina B, acid citric, zahăr şi caroten, câteva elemente importante pentru menţinerea sănătăţii întregului sistem imunitar.

5. Clementinele au, de asemenea, proprietăţi bronhodilatatoare şi antiinflamatoare.

6. Fructele sunt bune pentru dezinfectarea gâtului. Un ceai făcut din coji de clementine este numai bun pentru gâtul roşu, iritat.

7. Clementinele combat dezvoltarea bolilor cardiovasculare şi degenerative, precum cancerul.

8. Clementinele au şi efect diuretic. Sunt recomandate şi în combaterea simptomelor gutei.

Uleiul esenţial de clementine sau de mandarine este de mare ajutor pentru o serie de probleme estetice şi de sănătate. Uleiul de clementine este antiseptic, antiputrid şi antispasmodic. De asemenea, are proprietăţi tonifiante şi stimulează organismul pentru producerea bacteriilor bune în lupta cu radicalii liberi.

Este un stimulant gastric şi tonic digestiv, excelent calmant fizic şi psihic şi echilibrant al sistemului nervos simpatic. Este dezinfectant şi parfumant şi poate fi introdus şi în preparatele culinare datorită aromei sale speciale.

Clementinele pot fi introduse în preparatele din carne. Carnea de rată, de exemplu, capătă un gust delicios, la fel şi cea de pui. Sucul de clementine este varianta ideală şi pentru femeile care vor să dea jos kilogramele acumulate în plus. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *