După doi ani de restaurare, Cetatea Soroca își deschide sâmbătă porțile pentru vizitatori!

Cetatea Soroca va fi deschisă publicului larg începând de sâmbătă, 16 mai, după aproximativ doi ani de la începerea restaurării, realizată din fonduri oferite de UE.

Evenimentul de inaugurare va dura 2 zile, iar în cadrul acestuia mii de vizitatori vor avea posibilitatea să participe la lupte medievale, să tragă cu arcul, să vizioneze expoziții artistice.

Evenimentul se va desfăşura cu genericul „Renaşterea unei legende”.  Vă invităm să urmăriți mai jos câteva fotografii realizate cu 4 zile înainte de redeschiderea oficială a cetății.

Foto: Vadim Șterbate

cetatea_soroca8

cetatea_soroca7 cetatea soroca6 cetatea soroca5 cetatea soroca4 cetatea soroca3 cetatea_soroca2 cetatea_soroca1 cetatea_soroca

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.