Trei tinere, racolate pentru a se prostitua în Olanda. Doi tineri din Ungheni, reţinuţi la Sculeni

Doi tineri, cu vârste de 19 și 28 de ani, din orașul Ungheni, membri ai unui grup infracțional, au fost reținuți de oamenii legii pentru 72 de ore, fiind suspectați de proxenetism.

Aceasta după ce activitatea grupului internațional, specializat în comiterea infracțiunii de proxenetism, a fost timp de o lună documentată de ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații.

Astfel, s-a stabilit că din grupare fac parte mai multe persoane cu roluri bine determinate.

Aceștia, profitând de starea de vulnerabilitate a trei tinere cu vârstele cuprinse între 21 și 25 de ani, le-au recrutat pentru a se prostitua într-un club de noapte din Olanda. Pentru serviciile prestate, suspecții promiteau victimelor circa 300 de euro pentru fiecare oră.

Ca  urmare a unor descinderi efectuate de polițiști, la 1 decembrie, la punctul de trecere Sculeni, au fost reţinuți în flagrant, doi membri ai grupului, în timp ce însoțeau în drum spre Olanda una din tinerele recrutate, în vârstă de 22 de ani.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Proxenetism săvârșit de două sau mai multe persoane” riscă privațiune de libertate pe un termen de la 4 la 7 ani.

Polițiștii continuă acțiunile operative de investigații, întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acest caz și identificarea altor tinere exploatate de grupul infracțional.

[youtube id=”mCbqQXG39CM” start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.