(foto) În Chișinău a fost pusă piatra de temelie a școlii „Heritage”. Ce presupune instituția de învățământ?

collage1

Școala internațională „Heritage” urmează să-și înceapă activitatea în toamna anului 2017. Astăzi, 6 decembrie 2016, a fost pusă piatra de temelie a construcției școlii. La eveniment, alături de investitorii proiectului, au fost prezenți mai mulți oficiali și reprezentanți ai autorităților publice locale.

Școala Internațională „Heritage” va fi o instituție de învățământ modernă pentru copii de vârstă școlară, cu programe de studii naționale și internaționale, bazate pe abordarea individuală a fiecărui copil. „Heritage” își va desfășura activitatea în baza programului național de studii, oferind în același timp posibilitatea elevilor de a alege să studieze obiecte cu predare în limba engleză, în cadrul programului internațional. Aceasta le va garanta posibilitatea de a obține o certificare internațională.

 

nik-1068

Natalia Cecetova, investitor: „Școala Internațională „Heritage” este un nou tip de instituție de învățământ, un proiect revoluționar pentru Republica Moldova, adaptat la cerințele globale. Este alegerea perfectă pentru părinții care își doresc studii la standarde europene pentru copiii lor aici, acasă – opțiune pe care nu au avut-o până acum. O educație bună începe de la cultivarea unor valori umane sănătoase, care stau la baza personalității. De aceea, în cadrul acestei instituții vom pune accentul pe dezvoltarea valorilor umane și apoi pe cele profesionale”.

Proiectul școlii internaționale „Heritage” este implementat prin investiții private ale investitorului autohton Natalia Cecetova (Centrul de educație și dezvoltare a copiilor „Inventor”, centrul medical „Eurolab”, clubul de fotbal „Zimbru”, compania „Tirex Petrol”, compania „Chateau Vartely”, grupul companiilor „AMG”) și ale investitorului străin Sinan Bora (grădinița „CHIPS”, centrul comercial „Shopping MallDova”, Spitalul Internațional Medpark, hotelul „Radisson Blu Leogrand”). Valoarea totală a investițiilor în cadrul proiectului se ridică la 10 milioane de euro.

 

nik-1058

Sinan Bora, investitor: „Sunt mândru să contribui la realizarea acestei inițiative frumoase. Școala Internațională „Heritage” este un proiect de responsabilitate social-corporativă, care va contribui la dezvoltarea sistemului educațional al Republicii Moldova și la alinierea acestuia la standardele internaționale”.

Lucrările de construcție pentru sediul Școlii Internaționale „Heritage” au fost inițiate în luna noiembrie 2016, iar activitatea instituției va demara odată cu începutul anului de studii, la 1 septembrie 2017. Suprafața totală de construcție este de aproximativ 7.500 de metri pătrați, iar capacitatea instituției de învățământ va fi de 450 de copii, cu o echipă de profesori și personal administrativ în număr de 100 de persoane.

 

%d0%bf%d0%b5%d1%80%d1%81%d0%bf%d0%b5%d0%ba%d1%82%d0%b8%d0%b2%d0%b0-5

Potrivit inițiatorilor proiectului, școala Internațională „Heritage” va fi o instituție de învățământ modernă pentru copii de vârstă preșcolară și școlară, cu programe naționale și internaționale, în învățământul primar și secundar, cu studiul aprofundat al limbilor străine, bazat pe abordarea individuală a fiecărui copil.

Instituția de învățământ bilingv va oferi copiilor un ciclu complet și continuu al serviciilor educaționale – discipline de studiu, suportul necesar cu teme, educație suplimentară mobilă și variată (coregrafie, teatru, sport, muzică, cluburi și secții). Procesul educațional se va desfășura la un nivel înalt, folosind tehnologii avansate de învățare centrate pe elev, organizarea activităților extracurriculare, precum și prin introducerea sistemului de informare „E-școala”.

 

001_2016-11-24

Principiile Școlii Internaționale „Heritage”:

    • satisface nevoile copiilor;
    • permite elevilor să dobândească cunoștințe, abilități și calități care să le permită să se dezvolte intelectual, emoțional, social, fizic și mental, astfel încât aceștia să devină membri independenți, responsabili și activi ai societății;
    • creează și menține un mediu de învățare interesant și stimulativ;
    • asigură continuitatea și progresul în formarea fiecărui copil;
    • menține corespondența strânsă între capacitățile copilului și sarcinile stabilite pentru acesta, prin asigurarea unui curriculum adecvat;
    • recunoaște rolul fundamental și esențial al părinților și îi încurajează să participe la procesul educațional;
    • tratează toți elevii cu respect și demnitate.

 

002_2016-11-25

Politica educațională

Doar o educație adecvată, echilibrată și diversificată este în stare să asigure continuitatea și progresul, într-o societate marcată de transformări economice, sociale și tehnologice continue. După asimilarea ciclului complet de servicii educaționale, absolventul Școlii Internaționale „The Heritage” devine o personalitate integră, educată, dezvoltată spiritual, cu capacitatea de a decide și de a acționa, astfel instituția contribuind la dezvoltarea și îmbunătățirea calității capitalului uman din țară.

 

002_2016-11-24

Programul de studiu

Suplimentar la programul național de formare pentru clasele bilingve, cursurile Școlii Internaționale „Heritage” presupun următoarele particularități:

  • instruire în limba engleză în cadrul programului internațional IB (International Baccalaureate);
  • studierea aprofundată a unor discipline, la toate nivelurile de învățământ;
  • utilizarea tehnologiilor informației și comunicațiilor în procesul de învățare;
  • abordarea individuală a studentului prin implicarea în procesul educațional a cadrelor didactice cu calificare înaltă;
  • introducerea unor programe educaționale individuale pentru elevi.

Astfel, formarea în cadrul Școlii Internaționale „Heritage” respectă cerințele Codului educației al RM, dar permite, de asemenea, elevilor să obțină o calificare internațională. Cu ajutorul acestui sistem elevii studiază discipline în limba maternă și în limba engleză, ceea ce le va asigura o diplomă națională, precum și una de nivel internațional.

 

01

Programe suplimentare

În afara programului obligatoriu, toți elevii vor participa la programe extracurriculare, evenimente sportive, culturale și activități artistice. Aceste programe vor avea loc după-amiază, după încheierea sesiunilor de instruire. Participarea deplină la aceste și alte activități va conduce la acordarea certificatului de maturitate standard internațional.

Echipa Școlii Internaționale

Personalul Școlii Internaționale „Heritage” va fi format din aproximativ 100 de profesori recunoscuți în domeniul predării limbilor străine, a disciplinelor școlare, a disciplinelor sportive, a  muzicii și dansului, nu doar din Republica Moldova, dar și din străinătate. Avantajul profesorilor vorbitori nativi de limbă engleză este că ei înțeleg toate subtilitățile și nuanțele lingvistice, contribuind la imersiunea totală în limba studiată și ajutând la depășirea barierei lingvistice.

Echipa pedagogică va participa la proiectele-pilot ale școlii, dar și în programe naționale și internaționale, care vor constitui centrul proceselor inovatoare și vor menține nivelul înalt de profesionalism.

 

001_2016-11-29-sunma-okul-projesi-utipi-s%d0%bdn%d0%bdf-d%d0%b1zeni-render%d0%bd

Capacitate și facilități

Instituția este planificată astfel încât în fiecare clasă vor studia până la 20 de elevi. În total, Școala Internațională „Heritage” va instrui în același timp peste 450 de copii.

Suprafața totală de construcție este de aproximativ 7.500 de metri pătrați.

Centrul va include toate facilitățile necesare pentru un proces de studiu armonios, cum ar fi: clase de școală cu vestiare; laboratorul de chimie, fizică și științe naturale; studioul de arte plastice; sala de sport, sala de dans, sala de muzică, sala de spectacole; cantina școlii; biblioteca; laboratoare de limbi străine; cabinete medicale; spații adiacente amenajate.

Termenele proiectului

Lucrările de construcție pentru sediul Școlii Internaționale „Heritage” au fost inițiate în luna noiembrie 2016, iar activitatea instituției va demara odată cu începutul anului de studii, la 1 septembrie 2017.

Amplasarea Școlii Internaționale: Chișinău, bd. Dacia, 45.

 

%d0%bf%d0%b5%d1%80%d1%81%d0%bf%d0%b5%d0%ba%d1%82%d0%b8%d0%b2%d0%b0-5

final_02

final_01

conference_01

cafeteria_03

cafeteria_01

03

003_2016-11-29-sunma-okul-projesi-utipi-s%d0%bdn%d0%bdf-d%d0%b1zeni-render%d0%bd

002_2016-11-29-sunma-okul-projesi-utipi-s%d0%bdn%d0%bdf-d%d0%b1zeni-render%d0%bd

002_2016-11-25

002_2016-11-24

1

01

001_2016-11-29-sunma-okul-projesi-utipi-s%d0%bdn%d0%bdf-d%d0%b1zeni-render%d0%bd

001_2016-11-25

001_2016-11-24

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente