Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   A fost reținut tânărul suspectat…

A fost reținut tânărul suspectat în omorul minorei din Strășeni

Biroul Național Central Interpol Budapesta a anunţat că l-a reţinut pe cetăţeanul R. Moldova, Vitalie Vlad, suspectat că ar fi fost implicat în cazul omorului minorei de la Strășeni, înregistrat acum câteva zile.

Acesta a părăsit teritoriul R. Moldova la data de 27 noiembrie, traversând Punctul de Trecere a Frontierei Leușeni, destinația România.

La 2 decembrie, persoana în cauză a fost anunțată în căutare pe canalele Organizației Internaționale a Poliției Criminale Interpol. Prin urmare, la data de 5 decembrie 2016 pe numele acestuia a fost emisă notiță roșie – „infractor periculos care a comis o infracțiune extrem de gravă, în grup și din motive sadice”.

Menționăm că, în cazul uciderii minorei, poliția a identificat 4 suspecti, 2 dintre ei, printre care si iubitul fetei, au fost arestati pentru 30 de zile, cel mai mic, de 13 ani, are arest la domiciliu, iar unul a fugit în România. Oamenii legii au stabilit că fata a fost ucisă în bătaie și lăsată în ruinele clădirii.

De asemena, pe marginea acestui caz, Inspectoratul General al Poliției a pornit o anchetă de serviciu privind acțiunile întreprinse de polițiștii IP. Astfel, au fost suspendați din funcții: șeful Inspectoratului de Poliție Strășeni, șeful Secției ordine publică, șeful Serviciului poliției criminale și ofițerul de sector din cadrul IP Strășeni, responsabili de documentarea acestui caz.

Sursa foto: protv.md