(foto) TEDxChisinau Superposition: Ei sunt cei care te vor inspira pe 11 decembrie

collage1

Pe 11 decembrie, comunitatea TEDxChisinau organizează un nou eveniment cu genericul TEDxChisinau: Superposition. Evenimentul va avea loc la Teatrul Național „Mihai Eminescu” și la acesta vor participa speakeri din cinci țări, care vor ține discursuri despre cum o simplă idee ori întâmplare poate influența și chiar schimba cu adevărat viața unor oameni sau comunități întregi.

Fiecare dintre noi are o mulțime de opțiuni și oportunități pe tot parcursul vieții. Starea de „superposition” este darul pe care l-am primit cu toții: să te afli într-un singur loc, într-o singură persoană, dar să ai capacitatea să alegi dintr-o mulțime de posibilități și direcții. Această stare de „superposition” înlătură oricare bariere. Viața noastră, prin urmare, ca și noi, poate alege dintr-o multitudine de căi și direcții, dar este important să conștientizăm că anume alegerile pe care le facem definesc ceea ce vom deveni. Iar prin valorificarea acestui potențial, noi rupem barierele și limitele pe care le-am setat noi înșine”, susțin organizatorii evenimentului.

Vezi aici cine au fost primii speakeri care au fost anunțați săptămâna trecută. Iar mai jos află încă o parte a vorbitorilor anunțați pentru eveniment. Stay tuned, urmează lista finală a speakerilor.

5. Sirah

 

15202720_1404133452952044_4499896573471982409_n

Sirah s-a născut în circumstanțe pe care cei mai mulți oameni nu îndrăznesc să-și imagineze. În loc să o distrugă, aceste experiențe au ajutat-o să devină omul puternic care este astăzi. Ea și-a regăsit pasiunea în muzică, dedicându-se totalmente și colaborând cu artiști renumiți precum Skrillex, Demi Lovato și Lupe Fiasco, câștigând în 2012 primul său Grammy.

În ultimii nouă ani, Sirah și-a transformat propriile experiențe în inspirație pentru oamenii din întreaga lume, evoluând în Statele Unite ale Americii, Rusia, România, și nu numai. Ea a depășit perioada când ducea lipsă de adăpost, avea dependență și o viață care părea să vrea nimic mai mult decât să o doboare. Cu pasiune și curaj, Sirah se dedică să îndrume oamenii din jur în valorificarea potențialului propriu, ajutându-i să-și găsească țelul cu un pic de umor, sinceritate și rafinament.

6. Mihai Esanu

 

15326581_1406872152678174_2516496540085924314_n

Mihai Eșanu s-a născut pe data de 6 iunie 2005 (11 ani) la Chișinău. Studiază la Liceul Teoretic Orizont, în clasa a V-a. Pasiunea lui este matematica. A luat premii și locuri de frunte la numeroase concursuri și olimpiade de matematică din țară și din străinătate. În timpul liber studiază robotica și programarea. Youtuber și minecrafter.

7. Dumitru Alaiba

 

15326485_1407102862655103_2015532887697383964_n

Dumitru Alaiba are studii economice și este un om liber. Și-a început viața adultă cu cinci ani de experiență internațională, lucrând în patru țări europene și având proiecte în alte vreo 20 de țări. În 2009, a revenit acasă cu planul inițial de a rămâne pentru doi ani, dar după asta s-a încăpățânat să rămână. Șapte ani de experiență în Guvern i-au educat răbdarea, dar și, probabil, încăpățânarea.

Dumitru consideră că aici, acasă, putem face un lucru mult mai util decât oriunde în lumea asta. El crede că suntem mai liberi decât credem și este convins că o schimbare radicală spre bine este posibilă în Moldova și, de fapt, inevitabilă. Dumitru este convins că schimbarea începe de la noi înșine și de la exemplul propriu. Pentru a evolua, trebuie permanent să testăm limitele – personale și ale altora.

8. Vladimir Soloviev

 

15326391_1407397139292342_5213242027580627444_n

Vladimir Soloviev este un jurnalist rus și corespondent special al Editurii Kommersant în Moldova. Anterior, el a fost redactor-șef al publicației Kommersant Moldova, o ramură a Editurii Kommersant, considerată una dintre cele mai influente mass-media din Rusia. Din august 2014, Vladimir conduce newsmaker.md, o nouă publicație online independentă, din Moldova. Înainte de a se stabili la Chișinău, Soloviev a fost corespondent special pentru Kommersant la Moscova, lucrând timp de șase ani în domeniul analizei afacerilor externe și relației Rusiei cu Uniunea Europeană și țările post-sovietice.

Biletele pentru eveniment pot fi procurate prin două modalități:

#1. Offline sunt disponibile la Propaganda Café (str. Alexei Șciusev 70).
#2. Online pe Fest.md

Prețul biletelor la balcon este de 250 de lei, iar cele de la parter pot fi achiziționate cu 350 de lei.

Despre TEDxChișinău

În spiritul ‘idei care merită împărtășite’, TED a creat TEDx, o platformă de evenimente locale, organizate independent, ce adună oameni care împărtășesc o experiență tip TED. TEDxChișinău s-a alăturat inițiativei internaționale la sfârșitul anului 2010, când au luat naștere și conferințele locale din întreaga lume. Pentru mai multe informații accesați www.tedxchisinau.com și pagina de Facebook.

Despre TED

TED este o organizație non-profit devotată ideilor care se ghidează după dictonul Ideas Worth Spreading. A început acum 25 de ani ca o conferință de patru zile ținută în California și a ajuns astăzi o conferință globală care anual invită liderii lumii să-și prezinte ideile în maximum 18 minute. Printre speakerii care au urcat pe scena TED s-au numărat Bill Gates sau Bill Clinton. Pentru mai multe informații accesați www.ted.com și pagina de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente