(video) Un tânăr din Florești a luptat alături de separatiştii din Ucraina. Iată cum a ajuns mercenar

collage

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, cetățean al Republicii Moldova, a fost reținut de către ofițerii SIS pentru că ar fi luptat în calitate de mercenar de partea entităților separatist-extremiste din Ucraina.

Complexul de acţiuni speciale de investigaţii a fost realizat la finele săptămânii trecute de către SIS și Procuratura municipiului Chişinău.

Tânărul, originar din raionul Florești, a cooperat în cadrul acțiunilor procesual-penale cu organul de urmărire penală și și-a recunoscut integral vinovăția. Pe marginea acestui caz a fost inițiată cauză penală în baza prevederilor articolului 141 CP al RM „activitatea mercenarilor”. Persoana riscă pedeapsa cu privaţiune de libertate de la trei la șapte ani.

Astăzi, 5 decembrie, Judecătoria sectorului Centru a emis pe numele bărbatului mandat de arestare pe un termen de 30 de zile.

Deşi activitatea de mercenariat este un fenomen relativ nou pentru Republica Moldova, tot mai mulţi conaţionali sunt suspectaţi de implicare în asemenea ilegalităţi.

În această ordine de idei, SIS atenţionează cetăţenii asupra gravităţii şi periculozităţii participării în conflicte armate, la acţiuni militare sau la alte acţiuni violente orientate spre răsturnarea sau subminarea orânduirii constituţionale ori violarea integrităţii teritoriale a statului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente